30 anys del primer concert

FloraPuntos_model-opinio

Per Flora Puntós, Presidenta, Fundació Música Simfònica i de Cambra. Orquestra Simfònica Sant Cugat

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat el pròxim 30 de juny de 2020 farà 30 anys del primer concert. El primer concert va ser al Reial Monestir de Sant Cugat del Vallès, perquè en aquella època abans que existís el teatre, els concerts es realitzaven al Monestir. La presentació va ser en el concert de la Coral Sant Cugat del Club Muntanyenc Sant Cugat que cada any celebrava dins el marc de la Festa Major.

El concert va tenir tres parts: la primera va ser només coral, la segona només orquestra i la tercera cor i orquestra.

A la primera part, la Coral Sant Cugat va interpretar el Chorus Generosa (cançó estudiantil hongaresa) de Zoltán Kodáli (1882-1967), Veni Veni Emmanuel també de Zoltán Kodáli (1882-1967), Quantre Cançons Eslovaques de Bela Bartrok (1881-1945), Margarideta de Manel Oltra (1922-2015), i l’Ave Maria de Gioachino Rossini (1922-2015). Com a solistes vocals hi van participar la Rosa M. Campmany, la Roser Díaz, la Núria Serraïma, en Pere Pérez i en Vicenç Oteros i al piano l’Eloi Jover. A la segona part l’Orquestra Sant Cugat va interpretar la Simfonia de Karl Friedrich Abel (1723-1787), i un Entreacte de Georges Bizet (1823-1875). I a la tercera part, la Coral Sant Cugat i el Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell i l’orquestra junts van interpretar uns fragments de l’òpera Orfeo ed Euridice de Christoph Willibald Gluck (1715-1787), la Missa Brevis KV 258 de Wolfang Amadues Mozart (1756-1791). En aquesta part els solistes varen ser la Mariona Benet, la Montserrat Benet, en Josep Lluís Moreno i en Rafael Sarrión. El concertino va ser en Pere

Bardagí i la direcció d’en Josep Ferré. Des de llavors fins ara, l’orquestra ha realitzat 681 concerts dels quals 190 els hem interpretat al Teatre-Auditori Sant Cugat i a més, hem fet vora 400 concerts fora de Sant Cugat arreu de Catalunya.

Si voleu veure imatges dels concerts que s’han realitzat durant aquests anys, podeu entrar a la nostra pàgina web. I si voleu estar informats regularment dels concerts i activitats que l’orquestra realitza, ara, des del passat mes de maig tenim un butlletí. Si esteu interessats a rebre’l, només us heu de registrar a la nostra pàgina web www.simfonica.cat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar