Abacus Sant Cugat organitza una trobada amb els millors il·lustradors de la literatura infantil i juvenil

(16/10/2023 –  Redacció)  

Abacus Sant Cugat organitza la 2a edició de l’Abacus il·lustrada, una trobada amb els millors il·lustradors de la literatura infantil i juvenil. L’acte, que tindrà lloc el dissabte 21 d’octubre, d’11h a 14h, a la Plaça d’Octavià, respon al compromís de la cooperativa a l’hora d’impulsar accions que fomentin l’hàbit de lectura entre els primers lectors.

Durant tot un matí, els infants i les seves famílies poden compartir llibres, llapis i converses amb els seus ídols de la il·lustració, com ara Nuria Aparicio, Roser Argemí, Anna Baquero, Laia Ferraté, Toni Galmés, Òscar Julve, Luciano Lozano, Eva Sànchez, Ana Sender i Dani Torrent. A més a més, la trobada s’acompanya, a les 12h, d’un contacontes musical sobre El Petit Príncep a càrrec de la companyia Maleta de Musicals. L’activitat consisteix en una explicació teatralitzada de l’obra d’Antoine de Saint-Exupéry fent servir instruments i melodies elaborades pel grup de teatre itinerant. Els assistents poden gaudir, també, d’un espai de venda i lectura d’àlbums il·lustrats. La selecció està realitzada pels llibreters especialistes d’Abacus Sant Cugat, que també hi seran per recomanar i assessorar les famílies que vulguin iniciar-se en aquest gènere o bé que vulguin saber-ne més i descobrir noves propostes.

“Si des de ben petits compartim amb els infants llibres il·lustrats, les seves capacitats intel·lectuals i artístiques es veuran estimulades i desenvoluparan ràpidament facultats crítiques així com la seva afició i amor cap a l’art i la bellesa”, explica Míriam Galán, directora d’Abacus Sant Cugat. “La imatge als llibres no és només una proposta estètica, sinó que també és una forma de comunicació que abraça molts àmbits, com per exemple el món de les matemàtiques, ja que s’ha demostrat que l’acció de diàleg i interacció que inciten els àlbums il·lustrats potencien i fomenten els pilars de la comprensió de conceptes lògics”, hi afegeix Galán.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar