Absolen els tres santcugatencs acusats de desordres públics durant les protestes contra l’empresonament del raper Pablo Hasél

(25/10/2023 – Redacció  

L’Audiència Provincial de Barcelona ha absolt als tres santcugatencs que van ser detinguts per desordres públics i danys en grau de temptativa durant la manifestació a Barcelona en suport a l’excarceració del raper lleidatà Pablo Hasél ara fa dos anys.


La fiscalia els demanava dos anys de presó i diverses multes als acusats, ja que segons l’acusació policial, els manifestants haurien llançat pedres i ampolles de vidre als furgons policials, que no haurien causat danys. Els acusats van argumentar en tot moment que en el moment dels fets no es trobaven a la zona de passeig de Gràcia. Ara, gràcies a les dades de geolocalització de Google Maps d’un dels acusats, els magistrats de l’Audiència provincial finalment han constatat que la versió dels Mossos d’Esquadra no encaixava amb els fets. Els agents asseguraven que van seguir als acusats durant 20 o 30 minuts sense perdre’ls de vista, però ara la sentència conclou que els agents es devien confondre, en tant que era de nit i hi havia un context d’aldarulls.

El grup de suport “A l’atzar, nosaltres” que es va crear per donar el seu recolzament als imputats va insistir en tot moment en què les detencions dels santcugatencs van ser “desproporcionades”. Volien posar sobre la taula l’arbitrarietat per la qual es van detenir als tres santcugatencs i es van mobilitzar en diverses ocasions per denunciar que les detencions volien ser un exemple de càstig per a la resta del jovent mobilitzat i organitzat.

Amb la sentència d’absolució, aquest col·lectiu de suport ha decidit tancat el grup de suport i ha agraït a les xarxes tots els suports que han rebut.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar