Accés gratuït a les piscines i obertura d’equipaments municipals climatitzats per combatre el nivell alt d’onada de calor

(15/07/2022 – Redacció)  

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de perill per calor que afecta Sant Cugat i la resta de Catalunya amb un nivell molt alt, de 6 sobre 6.

Per tal d’ajudar la ciutadania a combatre aquesta situació d’altes temperatures, com a novetat l’Ajuntament ha activat el que ha anomenat com a refugis climàtics en equipaments municipals climatitzats. Mentre duri l’onada de calor s’han ampliat els horaris de la biblioteca central Gabriel Ferrater perquè estigui oberta tots els dies de la setmana: de dilluns a diumenge de 10 a 14h i de 15:30h a 20:30h. Una ampliació d’horaris serà efectiva mentre es mantingui el nivell alt de perill per onada de calor (com a mínim nivell 3 sobre 6).

Així mateix, l’Ajuntament posa a disposició altres espais municipals climatitzats (vestíbuls de l’edifici consistorial, Xalet Negre, Casal Torre Blanca…) per tal que la ciutadania en pugui fer ús durant els horaris habituals d’aquests equipaments.

D’altra banda, com és habitual en aquests episodis d’onada de calor l’Ajuntament obre gratuïtament les piscines municipals per a la ciutadania de Sant Cugat i Valldoreix. De moment l’accés serà gratuït a partir d’avui i es mantindrà en funció del nivell de perill de calor, com a mínim mentre es mantingui al 3 sobre 6. Tot i així, cal recordar que les piscines tenen un límit d’aforament.

L’alcaldessa ha demanat a la ciutadania màxima prudència davant aquesta onada de calor que es preveu que s’allargui en els propers dies. A més a més, l’Ajuntament té activat des de dijous la fase d’alerta del pla de protecció civil municipal pel risc d’incendis i d’onada de calor.En aquest sentit, el Parc de Collserola també recomana no accedir mentre es mantingui aquesta alerta a les zones forestals i e cas de detectar foc o columnes de fum trucar al 112.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar