Alerten de l’inici de la temporada de mosquit tigre però recorden que no transmet el coronavirus

11/05/2020 – REDACCIÓ/ACN  /

Els impulsors de l’aplicació Mosquito Alert avisen que amb el maig arriba la temporada de mosquit tigre a la península i que enguany coincideix amb la pandèmia de coronavirus. Tot i això, recorden que tot i que l’espècie és capaç de transmetre 22 tipus diferents de virus, no poden fer-ho amb la COVID-19. A més, també expliquen que amb l’aturada del turisme a l’estiu es pot frenar els casos importats de dengue, zika, chikungunya i reduir-ne els contagis autòctons en persones que no han viatjat a països on aquestes afeccions són endèmiques. L’aplicació Mosquito Alert permet enviar fotografies de l’insecte i de punts amb aigua estancada on solen dipositar els ous. Recull la posició GPS de l’insecte i altres dades, que són processades per experts. El mosquit tigre va arribar per primer cop a Catalunya el 2004 a Sant Cugat.

A més, alerten que enguany preveuen que arribi a part del territori espanyol l”aedes japonicus’, un mosquit d’origen asiàtic que es va detectar el 2018 a través de l’app i que el 2019 ha seguit present a Espanya. El 2019 se’n va rebre 10 fotografies a l’Estat.

També assenyalen que cal seguir atents a la possible arribada d”Aedes aegypti’, el mosquit de la febre groga originari d’Àfrica, que va arribar a les Canàries el 2017, si bé es va poder eliminar gràcies a la gestió local que se’n va fer.

Més de 70 milions de persones exposades

Només amb les dades recollides gràcies a l’aplicació de Mosquito Alert, aquest 2019 s’ha pogut confirmar la presència del mosquit tigre a 251 municipis espanyols. Aquesta dada implica que hi ha més de 13.333.225 persones exposades a aquest insecte que són residents habituals. Si a aquesta xifra hi afegim els turistes que visiten aquestes poblacions, la xifra de ciutadans exposada al mosquit el 2019 arriba a més de 70 milions de persones amb risc d’exposició.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar