Alumnes d’Agora Sant Cugat International School emprenen una “aventura espacial” a la NASA Space Center Houston

Tretze estudiants de les escoles Agora Sant Cugat International School, Agora Portals  International School, Agora Lledó International School i Agora Granada College, han tingut  l’oportunitat única de viure una experiència transformadora a la NASA Space Center Houston.

Aquest viatge educatiu, més enllà de les fronteres terrestres, els ha permès submergir-se al món  de l’exploració espacial i ha deixat una profunda impressió a les seves ments joves i apassionades.

Durant la seva estada a Houston, Texas, els alumnes no només van tenir l’oportunitat de  conèixer aquesta vibrant ciutat i els seus voltants, sinó que també van tenir accés exclusiu a les  instal·lacions de la NASA, un somni fet realitat per a qualsevol entusiasta de l’espai.  

Durant la visita, van dur a terme una sèrie d’activitats que van incloure la construcció i el  llançament de coets, el disseny d’hàbitats al planeta Mart, la creació i operació de robots per  extreure mostres de roca marciana, i la simulació de la gravetat zero a través del busseig.

Segons Minyu Qian, participant i estudiant de 2n Batxillerat Internacional d’Agora Sant Cugat  ”Durant la nostra visita a la NASA Sapce Center Houston, vam obtenir coneixements i  experiències inavaluables, especialment en els àmbits del treball en equip i la creativitat,  mitjançant la participació en una sèrie de projectes espacials notables”.

Els estudiants es van submergir en un entorn que els va permetre experimentar de primera mà  els desafiaments i les emocions que enfronten els astronautes a l’espai. A més d’adquirir  coneixements científics i tècnics, van destacar la importància del treball en equip i en paraules  de Martí Moreno, participant i estudiant de 2n Batxillerat Internacional d’Agora Sant Cugat: ”Aquesta sensació de surar lliurement sota l’aigua, com ho fan els astronautes a l’espai, va ser  impactant. Em va fer comprendre la importància de l’adaptabilitat i la resolució de problemes  en entorns hostils com ara l’espai exterior.”

L’acompanyant i professor d’Agora Sant Cugat, Enric Esquefa, afirma: “Ha estat una experiència  memorable. Hem rebut una atenció exquisida per part del personal del Space Center Houston i  el fet de ser un grup d’alumnes de diferents escoles germanes d’Agora, ha creat un sa esperit  de competició del que hem après tots plegats”.

El director del Col·legi Àgora Sant Cugat International School, Jordi Ros, va expressar la seva  satisfacció per aquesta experiència educativa única: “Estem orgullosos de brindar als nostres  estudiants l’oportunitat d’explorar el món fascinant de la ciència espacial. Creiem que aquestes  experiències inspiradores contribueixen en gran mesura al seu desenvolupament personal i  acadèmic”.

Des del Col·legi Àgora Sant Cugat International School i com a proposta de valor de Globeducate (grup internacional al que pertanyen), es promou activament l’interès i la participació dels  alumnes a camps relacionats amb STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques).

En paraules d’Alejandro Dopazo, participant i estudiant de 2n batxillerat d’Agora Sant Cugat  International School: “A més, aquestes experiències poden inspirar i motivar les persones a  seguir carreres relacionades amb l’ STEAM, fomentant la innovació i el progrés tecnològic.”

Aquest viatge és un exemple de les oportunitats que les escoles Agora ofereixen als seus  alumnes per motivar-los a seguir carreres relacionades amb la ciència i la tecnologia, forjant així  el camí per a les futures generacions de científics i astronautes.

FONT: Agora Sant Cugat International School

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar