Amplien l’estació depuradora d’aigües residuals de Sant Cugat i Rubí

(17/11/2023 – Redacció)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat l’ampliació i remodelació de l’estació depuradora d’aigües residuals de Rubí, que tracta les aigües residuals procedents de les poblacions de Rubí i Sant Cugat. La Generalitat ha realitzat una inversió de 7,1 M€ en aquesta estació a través de l’Agència Catalana de l’Aigua amb la què no nomès s’ha ampliat en un 50% la capacitat de tractament, sinó que ha millorat la qualitat de l’aigua tractada i redueix el consum de l’energia que necessita per a poder operar.

L’acte va comptar amb la presència de diversos consellers i representants dels governs locals, com el Tinent d’Alcaldia Bernat Picornell.

Aquesta és una més de les moltes inversions que està realitzant el Govern de la Generalitat en aquest sector on preveu destinar fins a 407 milions d’euros a crear o ampliar plantes per a reutilitzar l’aigua fins l’any 2040. Es tracta d’una de les apostes per combatre la sequera i que s’inclouen en el Pla de gestió de l’aigua de les conques internes, que contempla una inversió de 2.400 milions d’euros fins el 2027.


La planta depuradora de Rubí verteix les aigües depurades a la riera de Rubí, que forma part de la conca del riu Llobregat. Es una estació relativament nova, es va construir el 2016, a la crta. de El Papiol, entre Rubí i Valldoreix, i a més de les aigües de Sant Cugat i Rubí, també dona servei als polígons industrials de Can Calopa i Sant Mamet.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar