Aquest diumenge, torna el Cros de Sant Cugat

(10/11/2022 – Redacció / Premsa Ajuntament)  

El Cros, organitzat per l’Ajuntament de Sant Cugat a través de l’OMET (Oficina Municipal d’Esports per a tothom), torna aquest diumenge 13 de novembre al parc de la Pollancreda. La cursa recupera el seu format tradicional prepandèmia i se celebrarà en una única jornada.

Moment d’una de les curses del Cros 2021 Foto: Localpress
 

Francesc Carol, regidor de Seguretat i Esports: “Celebrem que el Cros 2022 es pugui portar a terme amb normalitat sense cap restricció, un cop superada la situació epidemiològica provocada per la Covid-19 i que va condicionar l’edició anterior. És una fantàstica jornada esportiva, festiva i oberta a tothom, a la qual us animem a totes i tots a participar-hi.”

En total es disputaran 18 curses, segons les categories, amb distàncies que van des dels 470 m fins als 1.800 m.  Les inscripcions ja estan tancades i tots els inscrits  poden consultar els horaris i distàncies en aquest enllaç.

Es realitzaran sortides llançades en les categories prebenjamí, benjamí i aleví, en comptes de realitzar les sortides clàssiques de les curses on tots els/les corredors/es surten alhora. Aquesta sortida llançada implica que els corredors i corredores sortiran en petits grups de 4 o 5 en un interval de 3 o 4 segons.

Aquest tipus de sortida farà que els/les guanyadors/es no s’identificaran visualment a l’arribada, sinó que es determinarà estrictament pel temps obtingut durant la cursa que vindrà marcat amb el xip electrònic. L’organització disposarà de mecanismes de comprovació i avaluació dels resultats davant possibles incidents.

 El segon gran objectiu és igualar la participació en totes les categories, independentment del sexe com succeeix en les curses d’adults. Per aquest motiu es fa un canvi en la distribució de les curses. Les curses s’organitzen amb el criteri principal de l’edat de tothom qui participi i no pel sexe. Per aquest motiu les curses se separen per anys i més concretament per dos trams de mesos (de gener a juny i de juliol a desembre).

Nou punt d’informació i guia del 24è CROS
Enguany el CROS, disposarà d’un nou Punt informació, situat a la rambla del Celler (entrada del Parc), per tal de poder donar la benvinguda a les persones que participin així com al públic assistent.

 L’Ajuntament també ha elaborat una guia per a resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir entre els participants i acompanyants:

 • Inscripcions
 • “Prepara’t pel cros” (entrenament)
 • Com arribar?
 • Plànol cros
 • Dinàmica i novetats
 • Horaris curses
 • Dorsals i xips
 • Cuidem el medi ambient
 • Zona de serveis
 • Consells participants

 Aquesta guia està disponible a la pàgina web de l’OMET www.omet.santcugat.cat i s’enviarà per correu electrònic a totes les persones inscrites.

Resultats, classificacions i premis
Els resultats, classificatoris per a la final nacional escolar, es podran consultar a:

Pel que fa a l’entrega de premis, es farà el divendres 18 de novembre a partir de les 18.30 a la plaça Barcelona.

Un Cros, amb menys petjada ecològica
Finalment, el 24 è Cros, referma un any més el seu caràcter inclusiu i el compromís amb la reducció de la petjada ecològica, per aquest motiu:

 • Es reduiran els residus
 • S’elimina la butlleta d’inscripció (+ de 10.000 exemplars)
 • Es reaprofitarà la cinta d’acotament per altres activitats
 • S’utilitzaran gots reutilitzables en tots els àmbits de l’esdeveniment (públic, bar, voluntaris…)
 • Es reforçarà la senyalització de l’espai per a l’aparcament de bicicletes

 El Cros compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa, la secció d’atletisme del Club Muntanyenc, la Unió Ciclista Sant Cugat i alumnes voluntaris dels centres educatius de secundària de Sant Cugat

 Trobareu tota la informació a http://www.omet.santcugat.cat/

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar