Aquest estiu s’està realitzant l’arranjament del camí del Crist Treballador

(29/07/2022 – Redacció)  

És una reivindicació històrica dels veïns de la zona i sobretot dels pares i mares de l’Escola Avenç. Fa uns anys es va retirar l’asfalt d’aquesta via perquè estava en males condicions i no es va poder reasfaltar perquè, al ser un carrer ubicat dins del Parc de Collserola, la seva normativa no ho permetia.

Es va optar per aplicar sauló, una gravella que no va donar un bon resultat. Els pares i mares d’alumnes de l’escola s’han queixat des d’aleshores dels forats, bassals i pols d’aquesta via d’accés que calculen que fan servir cada dia unes 500 famílies.

Ara, l’Ajuntament ha trobat una nova opció per arranjar el camí del Crist Treballador: es farà amb un paviment natural, semblant a l’asfalt, que barreja àrids i resines compactades. L’objectiu és eliminar la gran quantitat de pols en suspensió que genera la circulació dels vehicles, principalment en les hores d’entrada i sortida de l’horari escolar. En total s’actuarà en uns 5.000 m² que té la via de prop d’un quilòmetre entre la carretera de l’Arrabassada i l’escola Avenç i que també dona accés al Club Tennis Natació Sant Cugat.

Les obres del camí del Crist Treballador a finals de juliol

El pressupost del projecte és de poc més de 300.000 € i els treballs s’estan duent a terme aquest estiu i es preveu que puguin estar enllestits quan comenci el curs escolar per tal d’afectar el mínim possible l’activitat de l’escola Avenç.

D’altra banda, també s’executarà una cuneta per tal de conduir les aigües superficials i assegurar el drenatge de la superfície. Finalment, s’instal·laran 293 pilones, que donaran continuïtat a les ja instal·lades amb l’objectiu de delimitar un camí escolar practicable a peu i garantir la seguretat dels vianants.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar