Aquest Nadal torna la bona música i el bon humor de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat amb el tradicional concert de Valsos i Danses

(21/12/2022 –  Redacció / OSSC )  

El concert de ‘Valsos i Danses’ de L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ha esdevingut ja un dels grans actes culturals de les festes nadalenques a la nostra ciutat. Un concert per a tota la família amb sorpreses, bona música i el bon humor dels músics de la Simfònica que ja ha exhaurit les seves entrades per Sant Cugat.

Fotografia: Mané Espinosa (OSSC)

El repertori s’inspira en el concert de Cap d’Any que se celebra a Viena ininterrompudament des de fa una pila d’anys, concretament des del 1941, i que és seguit arreu del món per milions de persones a través del televisor, la proposta santcugatenca està format per valsos, música catalana, una mica de jazz i bon humor.

Concert per a mòbil
Lluny de ser un concert “seriós”, el nadalenc de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat cada any incorpora algun “gag”, i peces i instruments originals. Enguany, puja a l’escenari un telèfon mòbil. Una de les sorpreses d’enguany és l’estrena del concert per a telèfon mòbil i orquestra simfònica, una proposta composta pel concertino d’aquesta formació musical, Pere Bardagí, i arranjat per a orquestra simfònica per David Bozzo. Es tracta d’una peça que ofereix un diàleg entre aquest aparell que s’ha fet imprescindible per comunicar-nos -i entretenir-nos- i tota la formació simfònica.

Fotografia: Mané Espinosa (OSSC)

El repertori
La formació simfònica santcugatenca, dirigida per Josep Ferré, que n’ha estat director titular des dels seus inicis fins a la temporada passada i actualment n’és director artístic, oferirà peces de la saga dels Strauss, i també “Fiddle Faddle”, de Leroy Anderson, l’obertura de “Cavalleria lleugera”, de Franz von Suppé, i fragments del ballet “El Trencanous” de Piotr Ílitx Txaikovski. Aquesta última peça del gran compositor rus també és interpretada pels volts de Nadal, com els valsos dels Strauss, en nombrosos auditoris.

Com ja és tradició, en aquest concert s’interpretarà una suite de Salvador Brotons, que inclou vuit nadales: “A vint-i-cinc de desembre”, “El petit vailet”, “El noi de la mare”, “El desembre congelat”, “Sant Josep i la Mare de Déu”, “A Betlem me’n vull anar”, “L’Àngel i els pastors” i “El cant dels ocells”. La suite té un final brillant que recorda la sardana “La Santa Espina”.

Gira per diferents ciutats catalanes
Com cada any, amb aquest concert, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat farà una gira per diferents ciutats catalanes. El passat 18 de desembre van començar a l’Auditori de Cornellà, el 23 va actuar al Teatre Zorrilla de Badalona i aquest 27 de desembre a les 20.00 hores ho farà al Teatre-Auditori Sant Cugat. Això si, les entrades estan exhaurides així que si voleu gaudir d’aquest concert teniu la sort de què s’ha programat a diverses ciutats: el 30 de desembre a les 20.30 hores al Teatre Fortuny de Reus; l’1 de gener a les 19.00 hores al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt i el 7 de gener a les 19.00 hores al Teatre Municipal Montcada i Reixac.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar