Aristoy, regidora de Salut:“No tindrem a ningú comptant les persones que hi ha als carrers comercials”

21/05/2020 – REDACCIÓ /

La regidora de Salut a l’Ajuntament de Sant Cugat, Gemma Aristoy, ha explicat a la revista Sant Cugat Magazine alguns detalls sobre com serà la fase 1 a Sant Cugat. Assegura que “durant la fase 1 el govern local farà una tasca molt comunicativa i facilitar que hi hagi les mesures i elements de seguretat, com el gel desinfectant. Haurem de valorar cadascun dels espais que tenim. És important anar pas a pas i ser molt rigorosos”. 

Gemma Aristoy, Regidoria d’Esports i de Ciutadania i Salut

Sobre l’obertura de les terrasses, la regidora ha detallat que “una de les coses que estem valorant és veure que passa amb les terrasses dels bars i restaurants per saber on s’haurien de posar les taules i a la vegada permetre i garantir el pas dels vianants. A més ha assegurat que la tinenta d’alcaldia d’Empresa i Comerç, Elena Vila, ha anat fent reunions periòdiques amb els restauradors i una de les coses que s’ha posat sobre la taula és l’ampliació de les terrasses.


Pel que fa a la limitació de l’aforament als carrers comercials de la ciutat durant en fase 1, la regidora de Salut ha assegurat que “això ho deixem de la mà de la ciutadania i no tindrem cap persona comptant les persones que hi ha al carrer. Aristoy afirma que el consistori ja s’ha encarregat de senyalar els carrers més estrets del centre perquè la gent es faci la idea. “Hi ha una part de responsabilitat individual necessària“, ha defensat.

Situació tranquil·la a les residències i tornada a la normalitat en els CAP

La regidora de Salut també ha explicat que ja fa tres setmanes que a les residències hi ha molta més tranquil·litat. Quan va començar l’estat d’alarma vam parlar amb el CAP i vam generar un equip format per 4 metges i 4 infermeres per poder donar atenció a les residències. Aquest grup ha estat funcionant fins a la setmana passada“. A més ha assegurat que fa tres setmanes que es van fer les proves PCR a totes les persones residents i també a treballadors i treballadores de les residències i durant aquestes setmanes s’estan fent en casos puntuals que hi ha dubtes.

A les residències de la ciutat, amb uns 1.000 usuaris, s’han produït un total de 125 defuncions. Tot i això les xifres de recuperats en les últimes setmanes són bones, 228 residents recuperats aquesta setmana.
Els CAP de Valldoreix i els consultoris de la Floresta i les Planes segueixen tancats però “aviat tindrem habilitats de nou els CAP de la ciutat i podran reprendre les visites previstes“.

La incidència del virus a Sant Cugat “per sota” del que estava previst

Gemma Aristoy també ha manifestat que la incidència del coronavirus a Sant Cugat ha estat per sota del que s’esperava per la densitat de població i les xifres no s’han disparat en cap moment. Des de l’inici de la pandèmia, la regidoria de Salut s’ha dedicat a traslladar a les altres regidories de la ciutat i la premsa del municipi tota la informació que s’anava rebent. “Sobretot intentant fer la informació clara perquè la ciutadania ho pogués entendre bé. Totes les indicacions que hem rebut han vingut del Ministeri de Sanitat i del Departament de Salut“, ha explicat Aristoy.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar