Arrenca el Congrés d’Arxivística i Gestió Documental dedicat al govern de les dades i la seva explotació

(04/05/2023 – Redacció)   

El Congrés d’Arxivística i Gestió Documental, organitzat per l’Associació de Professionals de L’Arxivística i la Gestió de Documents de Catalunya ha començat aquest dijous a Sant Cugat del Vallès. Un congrés dedicat al govern de les dades i la seva explotació. L’esdeveniment, de caràcter biennal, acull professionals nacionals i internacionals procedents de centres d’arxiu com centres de recerca o tecnologia. La 19a edició se celebrarà fins dissabte.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, juntament amb l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, la presidenta del Consell Internacional d’Arxius de la UNESCO (ICA – Internacional Council on Archives) Josée Kirps, i el president de l’Associació de Professionals de l’Arxivística i la Gestió de Documents de Catalunya, Francesc Giménez, han inaugurat aquesta nova edició dedicada a les ‘Dades en acció: de la modelització a l’explotació’.

En l’acte d’inauguració, la consellera de Cultura ha destacat que “els arxius són centres de referència en la preservació, accés a la documentació i de difusió del patrimoni documental” i ha afegit que “són equipaments culturals arrelats al territori, que participen de la vida cultural de la comunitat.”

 

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger