Arrenca una nova edició dels Pressupostos Participatius amb un milió d’euros menys respecte a l’edició anterior

(04/05/2022 – Redacció)  

L’Ajuntament engega la quarta edició dels Pressupostos Participatius amb l’objectiu que la ciutadania pugui decidir en què s’inverteix una part del pressupost municipal. La primera fase, de presentació de propostes, començarà el 9 de maig i s’allargarà fins al 2 de juny a través del portal decidim.santcugat.cat.

Els Pressupostos Participatius decidiran un total d’1,5 M€, 1 milió menys que l’edició anterior (2,55 milions), corresponents als pressupostos del 2022 i del 2023.

Els regidors de joventut. Alba Gordó i Marco Simarro, durant la presentació dels pressupostos participatius Foto: Ajuntament

Cada barri decidirà 216.000 €, dels quals 200.000 € seran per a projectes d’inversió i 16.000 € per a propostes de pressupost ordinari.

Redimensió del procés

Una altra novetat és l’aposta per redimensionar el procés, reduint el nombre de projectes resultants i facilitant així la seva execució en els terminis establerts. I és que de l’última edició tan sols s’han executat el 30% dels projectes. La reflexió parteix de l’experiència de les tres edicions anteriors i de la voluntat de donar una millor resposta a les propostes i necessitats expressades per la ciutadania en aquest procés participatiu.

A diferència de l’anterior edició, els barris del centre concentraran tots els diners a decidir només projectes de cada barri i no hi haurà una bossa per a projectes conjunts del centre.

A efectes pràctics, la distribució econòmica entre barris és la mateixa que en l’anterior edició i respon a criteris de dèficits històrics, dotació d’equipaments i volum de població. D’aquesta manera, els barris de Mira-sol, la Floresta i les Planes reben, proporcionalment més diners per total de població que els barris del centre.

Calendari del procés

  • Fase 1. Presentació de propostes i suports a les propostes: fins el 2 de juny a través de decidim.santcugat.cat
  • Fase 2. Validació de les propostes: juny – juliol 2022 per part de l’equip tècnic
  • Fase 3. Presentació i deliberació de les propostes: setembre – octubre 2022 a través dels Consells de Barri
  • Fase 5. Retorn dels resultats:
  • Fase 6. Seguiment i execució de les propostes: a partir de gener del 2023. Es constituiran Grups de treball

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar