Arriba el primer ple ordinari del 2020

27/01/2020 – REDACCIÓ /

En el ple de gener d’aquest dilluns es presentarà una moció institucional per rebutjar la supressió dels jutjats de violència contra les dones i una altra moció per crear la comissió especial de suggeriments i reclamacions.

ple-desembre2019
Fotografia de l’Ajuntament del darrer ple de desembre

Sobre aquesta qüestió el Tinent d’alcaldia de Presidència, Pere Soler, ha declarat que l’equip de govern considera que en aquest tema “l’optimització de recursos no s’escau” i que és un servei que s’ha de prestar a les dones que estan patint aquesta “xacra” del país.

En aquest ple es tractarà també la creació del Consell de Barri Nucli Antic i la modificació del mapa dels consells de barri.

Pere Soler ha dit sobre aquest tema que amb aquesta mesura hi haurà una “distribució més equitativa” dels consells de barris del centre de la ciutat.

A banda d’aquestes propostes, Junts per Sant Cugat presentarà tres mocions.

Una primera moció per posar en marxa una línia de bus nocturn per facilitar els desplaçaments dels joves santcugatencs a les zones d’oci.

La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha defensat aquesta proposta per “millorar l’accessibilitat” dels joves als centres d’oci, “evitant així l’ús del transport privat” per recollir aquests nois i noies.

Una segona moció perquè la gent gran pugui gaudir d’un nou Casal al centre, al costat de la comissaria de la Policia Nacional.

Carmela Fortuny ha reivindicat la feina que ha fet el seu partit per la gent gran, però ha recordat que en el tema dels casals per aquest col·lectiu la ciutat té una “assignatura pendent”: crear un espai per ells al centre.

I una tercera per rebutjar el decret digital aprovat per l’executiu de Pedro Sánchez i que alguns mitjans han interpretat que vol acabar amb la República digital catalana.

Fortuny s’ha referit a aquesta qüestió afirmant que el seu grup municipal vol donar suport a la Generalitat en aquest tema que consideren un “atac a la llibertat d’expressió”.

Per altra banda, el grup municipal de Ciutadans presentarà una moció perquè el ple reprovi el Síndic de Greuges català, Rafael Ribó, en funcions des de l’1 de març del 2019.

El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, ha explicat sobre aquesta qüestió que volen denunciar que el Síndic de Greuges es beneficiï del seu càrrec públic per qüestions privades. Un comportament que ha qualificat d’“actitud menyspreable”.

La sessió plenària ordinària del mes de gener es podrà seguir en directe a partir de les quatre de la tarda per Televisió Sant Cugat al canal de la TDT i per la web.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar