Arriba “Ressons”, el nou cicle de música clàssica al Monestir de Sant Cugat

26/02/2021 – Tina Forest Illas /

Sant Cugat dona la benvinguda a un nou cicle de música clàssica al Monestir, el cicle “Ressons”. L’objectiu és donar a conèixer la música clàssica a la ciutadania durant els mesos d’hivern i primavera, i complementar així la programació que ofereix el Teatre-Auditori.

Aquesta nova proposta s’emmarca dins la programació “Viu la Clàssica Sant Cugat”, i inclou quatre concerts de les formacions professionals següents:

  • Dimecres, 3 de març, 21h: The Ministers of Pastime – “La cambra de les meravelles d’Athanasius Kircher”
  • Divendres, 19 de març, 21h: Pretérito Imperfecto – “Bosques Umbrosos”
  • Divendres, 16 d’abril, 21h: Ensamble De Canendi Elegantia – “Música eclesiàstica de l’Ars Nova al Barroc”
  • Divendres, 4 de juny, 21h: Cor Aglepta – “Les veus de l’ànima”

Totes les propostes d’aquest cicle giren al voltant de la música antiga de les èpoques del Renaixement i el Barroc, i també al voltant del cant coral.

El nom “Ressons” ve de la sonoritat que ofereix la localització on es duran a terme els concerts, que és precisament l’església del Monestir. La tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, explica que és una oportunitat d’unir la cultura amb el patrimoni local i de potenciar així aquest espai com a una nova seu per a concerts musicals.

Madrona ha volgut destacar la importància que el cicle tingui una programació paritària, i ha explicat que la resta de cicles que es vagin proposant seguiran mantenint aquesta lògica.

El preu de les entrades pel cicle “Ressons, clàssica al Monestir” és de 10 euros i ja es poden adquirir a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Cugat. 

El primer concert del cicle, a càrrec del grup The Ministers of Pastime, serà gratuït, i coincidirà amb la festivitat de Sant Medir, que enguany, a causa de la situació sanitària, ha suspès el tradicional Aplec a l’Ermita.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar