Brotons dirigeix Brotons

FloraPuntos_model-opinio

Per Flora Puntós, Presidenta, Fundació Música Simfònica i de Cambra. Orquestra Simfònica Sant Cugat

És un luxe poder assistir a un concert i escoltar obres de compositors contemporanis. En certes ocasions, alguns dels compositors tenen la sort de poder assistir als concerts en els quals s’interpreta la seva obra. De tant en tant, els compositors tenen l’oportunitat de dirigir una obra seva, però el que és inaudit és que un compositor dirigeixi un concert només amb obres seves.

El pròxim concert de Sant Jordi, que se celebrarà divendres 21 d’abril a les 20 hores al Teatre-Auditori Sant Cugat, tindrem l’oportunitat de veure i escoltar com el mestre Salvador Brotons (1959-) dirigeix les seves obres.

Segons Brotons, “si dirigint una orquestra m’ho passo pipa, treballant als assajos i culminant-ho al concert, compondre és l’activitat més personal i creativa d’un artista. Imagina’t què suposa fer les dues activitats plegades! És una catarsi d’emocions i sensacions insuperables. A vegades fins i tot es fa difícil controlar-se a si mateix envoltat de tanta passió interpretativa”.

A la primera part d’aquest concert de Sant Jordi podrem escoltar Commemorativa. Aquesta obra la va compondre Brotons l’any 1995 per encàrrec de l’Orquestra de la RTVE, amb motiu del 30 aniversari d’aquesta orquestra. També escoltarem el Concert catalanesc per a tenora i orquestra, escrita l’any 2006. Sobre aquesta peça, Brotons diu: He escrit aquest concert amb la idea de fer una obra genuïnament catalana, fent un ús especial de melodies populars i tonades conegudes per tothom. És una obra bàsicament tonal, fresca i emotiva; tot català s’hi pot sentir identificat. El so de la tenora m’ha portat amb naturalitat a combinar melodies del poble i a escriure un concert obert, jovial i exultant”.

A la segona part del concert s’interpretarà la Simfonia núm. 7 “Ausiàs March”, composta l’any 2018 iinspirada en els poemes del poeta renaixentista Ausiàs March.

El concert de Sant Jordi serà una experiència fantàstica en la qual el director segur que ens farà arribar la seva música d’una forma molt autèntica.

Flora Puntós i Cabero
Presidenta Orquestra Simfònica Sant Cugat
 
Per a més informació consulteu: simfonica.cat

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger