Carmela Fortuny acusa l’equip de govern de “posar la democràcia en quarantena”

27/04/2020 – REDACCIÓ  /

La portaveu del grup de l’oposició Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha criticat durant una roda de premsa virtual que el tripartit hagi actuat de manera unilateral sense tenir en compte la resta de partits de l’oposició. Ara celebra que l’equip de govern hagi acceptat la participació de la resta de grups polítics i representants de la societat civil en la crisi del coronavirus. Tot i això ha demanat que s’iniciïn de forma immediata les tres comissions informatives extraordinàries per continuar donant resposta a la crisi de la COVID-19 en què participaran totes les forces del ple i “aixequin la quarantena de la democràcia local“. Fortuny considera que es va tard i que no “cal esperar fins a la tercera setmana de maig” per realitzar les comissions. Les tres comissions informatives s’han d’aprovar en el ple de maig que se celebrarà la tercera setmana del mes. A la vegada l’exalcaldessa ha explicat que van proposar a l’equip de govern fa setmanes crear un comitè de crisi, així com un espai de debat. La portaveu de Junts per Sant Cugat ha assegurat que “la majoria de vegades ens hem assabentat de les accions del consistori per la premsa“, tot i que ara la comunicació és més fluida gràcies a un grup de WhatsApp que s’ha creat des de l’equip de govern.

Moment de la roda de premsa virtual de Junts per Sant Cugat

El grup municipal considera que els 7,5 milions d’euros que mobilitzarà l’Ajuntament per pal·liar la crisi del coronavirus són insuficients. Per aquest motiu els seus regidors van votar en el ple extraordinari celebrat el dilluns 20 d’abril en contra de les mesures econòmiques (dels 7,5 milions d’euros) i tan sols van donar suport a les mesures socials. Segons el regidor Carles Brugarolas, “amb 7, 5 milions d’euros no s’arriba ni de lluny a plantejar una solució“. Junts per Sant Cugat creu que es podrien destinar 30 milions d’euros del superàvit de l’Ajuntament. Per fer-ho possible el grup de l’oposició reclama que l’Ajuntament exigeixi al govern espanyol flexibilitzar la norma que impedeix utilitzar la tresoreria de què disposa el consistori, de 52 milions d’euros. Per poder destinar els 30 milions que demana Junts per Sant Cugat s’hauria de flexibilitzar la regla de despesa i l’estabilitat pressupostària perquè els ajuntaments puguin accedir a liquiditat i finançament mentre duri la situació de crisi, una norma que depèn de l’executiu central.

nens-casa-
Carmela Fortuny i Carles Brugarolas (Junts per Sant Cugat) durant la roda de premsa

Carmela Fortuny també ha explicat el pla que té el seu grup per pal·liar la crisi, anomenat ‘Sant Cugat planta cara’. Aquest té com a objectiu crear un pla de xoc, amb una governança compartida entre tots els grups polítics i el talent de Sant Cugat en tots els sectors. A la vegada el grup municipal assegura que “això no pot aconseguir només amb els recursos públics i l’Ajuntament ha de ser capaç de liderar una mobilització de tota mena de recursos“, entre ells privats.

En l’àmbit econòmic, el grup ha recalcat que s’ha d’evitar la destrucció de l’economia i per tant s’ha d’anar “més enllà d’obrir línies de subvenció amb diners públics que arribaran on arribaran i ho faran tard“. A més Fortuny creu que Sant Cugat pot ser més ambiciosa i que cal un gran acord de ciutat liderat per l’Ajuntament que eviti destruir el teixit productiu.

Des de l’inici de l’estat d’alarma Junts per Sant Cugat ha presentat a l’equip de govern més de 160 propostes, algunes d’aquestes han estat recollides pel tripartit.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar