Cas Palau: ERC demana al PDeCAT que assumeixi la seva responsabilitat econòmica com partit hereu de CDC

08/05/2020 – REDACCIÓ /

Esquerra Republicana Sant Cugat s’ha sumat a la condemna pel Cas Palau que afecta Sant Cugat. Arran de la sentència del Tribunal Suprem que confirma que Convergència Democràtica de Catalunya va rebre comissions de fins a 104.400 euros per l’adjudicació de la construcció del PAV3, ERC exigeix l’assumpció de les responsabilitats polítiques i econòmiques que se’n derivin. Els republicans demanen “seguir lluitant contra la corrupció en tots els àmbits de la vida pública promovent una democràcia de qualitat, presidida per l’honestedat, l’ètica i la transparència“.

El grup municipal, que actualment governa la ciutat amb el PSC i la CUP, exigeix als regidors i regidores de la Convergència Democràtica de Catalunya d’aquell període, liderats pels santcugatencs Lluís Recoder i Mercè Conesa, l’assumpció de les seves responsabilitats polítiques i que dimiteixin dels càrrecs públics que estiguin ocupant en aquests moments, sigui quina sigui la institució. A més ERC recorda que tant Conesa com Recoder van ser padrins electorals de la candidata de JuntsxSantCugat Carmela Fortuny en les darreres eleccions municipals.

SantCugatenComú

Èric Gómez (ERC), Ferran Villaseñor, Mireia Ingla (ERC i actual alcaldessa), Mercè Conesa (exalcaldessa i membre CDC), Damià Calvet (exregidor PDeCAT i conseller) i Cristina Paraira (regidora Junts per Sant Cugat) l’any 2016

Igual que altres formacions municipals, els republicans demanen al PDeCAT de Sant Cugat que assumeixi “la seva responsabilitat econòmica de manera solidària i que retorni a les arques de l’Ajuntament de Sant Cugat els diners dels quals es va apropiar de manera fraudulenta” com partit hereu de CDC

Per altra banda, ERC Sant Cugat insta l’Ajuntament que estudiï interposar una demanda judicial per reclamar la reparació dels danys produïts a la ciutadania, tant econòmics com d’imatge de la ciutat i de la institució. 

ERC ple investidura
Membres ERC Sant Cugat


Per acabar recorden que amb aquesta sentència del Cas Palau, “s’evidencia que el canvi de signe polític al govern de l’Ajuntament de Sant Cugat era una necessitat imperiosa. Un govern liderat per la republicana Mireia Ingla, una persona independentista i d’esquerres era i és la millor opció per construir un Sant Cugat per a tots, basat en l’excel·lència, les bones pràctiques i bon govern per a la gent“. Els republicans afegeixen que “ni ara, ni en la República Catalana a la que tots i totes aspirem, no tolerarem la corrupció en cap de les seves formes“. 


Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar