Cinc grups confinats en diferents centres educatius de Sant Cugat

18/09/2020 – Eva Jou /

Si bé dilluns tots els centres escolars de Sant Cugat van poder començar el curs de manera presencial, la ciutat acaba la primera setmana d’escola amb un total de cinc grups aïllats. Aquests grups són un de sisè de Primària, un de quart de Primària i un de quart d’ESO de l’escola La Farga, un grup d’Infantil del col·legi Pureza de Maria, i un grup de l’escola Joan Maragall, tal com ha avançat Cugat.cat. Tots ells s’han confinat després de detectar un cas positiu de covid-19 a cadascun dels grups.

La directora del Pureza de Maria, la germana María Jesús Torrente ha explicat que una professora que “tenia símptomes” va anar a fer-se el test PCR. Torrente afirma que quan la docent ha confirmat que ha donat positiu, han “avisat” a totes les famílies i “ja no han portat els alumnes a l’escola”. Torrente conclou que han activat “tots els protocols” i que el més important és “poder actuar amb prevenció“, evitant que es “propagui” el virus.

Tres grups aïllats a l’escola La Farga
El dilluns 14 de setembre els alumnes van assistir a classe sense símptomes, L’endemà, però, ja es van quedar a casa perquè tenien contactes propers amb símptomes. El director de l’escola, Miquel Riera, afirma que es van contagiar “abans de començar l’escola” i que, només de rebre l’avís, van activar el “protocol” i van “decretar” el confinament dels grups estables.

Com que el resultat ha estat positiu, s’ha hagut de confinar els seus tres grups, que hauran de fer una quarantena de quinze dies. A més, tots els alumnes hauran de fer-se proves PCR i, en cas de ser positius, els seus contactes estrets també hauran de fer quarantena. Són aproximadament uns 42 alumnes de Primària, 27 de 4t d’ESO, tres tutors i alguns especialistes. L’activitat lectiva continuarà de manera telemàtica.

En quins casos no s’ha de portar els infants a l’escola?
Segons estableix el Procicat, no s’ha d’anar a l’escola quan l’infant tingui febre o febrícula per sobre de 37,5, quan presenti dificultats per a respirar, tos, fatiga, dolors musculars i/o mal de cap o mal de panxa amb vòmits o diarrea. Tampoc podrà accedir al centre educatiu si té sensació de pèrdua d’olfacte o gust.

Consensuat amb pediatres, el Procicat estableix que un alumne amb refredat nasal o mal de coll podrà anar a l’escola si no presenta altres símptomes potencials de covid-19, com ara febre, tos o dificultats per a respirar. El Procicat ha establert que el mal de coll i el refredat nasal són molt habituals entre els infants i, per tant, per si sols no es consideren símptomes.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar