Com afecta a Sant Cugat l’entrada en vigor de l’índex de referència dels preus del lloguer?

(15/3/2024 – Redacció)

Sant Cugat és un dels 140 municipis catalans amb un mercat d’habitatge tensionat i on s’aplica la nova regulació en vigor aquest 16 de març a Catalunya, l’única comunitat autònoma que ha demanat la seva aplicació. El nou índex ja es pot consultar al web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya on introduint-hi l’adreça completa o la referència cadastral i una sèrie de dades adicional, ens mostrarà el preu del lloguer per metre quadrat.

El document també recull els criteris que fixa el topall dels lloguers. D’aquesta manera, els nous contractes que se signin o la seva renovació no podran apujar la mensualitat i, en el cas que el propietari sigui un gran tenidor -concentri més de cinc pisos en una àrea tensionada o més de 10 fora d’aquesta zona-, si l’índex apunta a un import inferior, el preu del lloguer no podrà superar-lo.

D’altra banda, els pisos que no hagin estat llogats en els últims cinc anys hauran de sortir al mercat d’acord amb el preu que determini l’índex a la zona. El BOE també limita la declaració d’àrea tensionada a tres anys.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar