Com evitar que ens robin a casa aquest estiu?

7/08/2022 – Redacció)  

Els delictes a Sant Cugat han anat a la baixa en els darrers dos anys. La ràtio de criminalitat de Sant Cugat és de prop de 40 fets denunciats per cada 1.000 habitants, una xifra menor a la mitjana catalana, que és de 55. La pandèmia i la coordinació entre els diferents cossos policials han ajudat aquesta reducció. Així ho ha explicat Manel Rodríguez, cap de la Comissaria de Districte de Sant Cugat, durant la presentació del balanç criminal de l’any 2020.

Tot i això, la policia catalana publica cada any uns quants consells per evitar que ens entrin a robar a casa aquest estiu i evitar algun disgust. Els Mossos assenyalen que és important tancar sempre la porta de casa amb clau i també tancar bé la porta comunitària. A la vegada no s’ha  d’obrir a desconeguts, recollir la nostra correspondència i no marxar fins que la porta del pàrquing estigui ben tancada.

Si marxem de vacances cal ser discrets. Els experts aconsellen no publicar-ho a les xarxes socials ni tancar del tot les finestres per tal de no deixar senyals visibles que facin pensar que sou fora de casa així com col·locar temporitzadors automàtics d’encesa dels llums si viviu en cases aïllades.

Els Mossos també alerten que els lladres fan tot el possible per accedir als nostres domicilis, fins i tot escalar. Per tant accedeixen a l’habitatge aprofitant els elements de la seva estructura com parets, baranes, canonades o bastides. I quina és la millor manera d’impedir-ho? Doncs reforçar les finestres i portes d’accés amb reixes, barrots o sensors d’obertura.

Per acabar, si sentiu un soroll estrany o advertiu la presència de persones amb actitud sospitosa a les rodalies el vostre domicili, no dubteu a trucar a la policia o al 112.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar