Com preparar el teu gos per la revetlla de Sant Joan

Mascotes-web

S’acosta la nit de la revetlla de Sant Joan, una nit per celebrar però que també suposa un patiment pels gossos. Molts animals domèstics pateixen ansietat, estrès i pànic a causa del soroll que provoquen els petards, per aquest motiu us vull donar uns consells per dur a terme aquesta nit i que la vostra mascota no pateixi.

Mascotes-web

 

Per tal de prevenir situacions d’ansietat, el primer que hauríem de fer, si sabem que el nostre gos pateix, és consultar al nostre veterinari. Per evitar ansiolítics o altres medicaments, el nostre veterinari ens pot recomanar un suplement nutricional que podem afegir a la dieta del nostre gos i d’aquesta manera fomentaríem la tranquil·litat de l’animal i l’ajudaríem a passar el mal tràngol. Aquests tipus de suplements nutricionals són d’origen vegetal. Adquirir medicaments a la farmàcia per donar-los al nostre gos és perillós i per tant la dosi que s’ha de subministrar al nostre amic ha d’estar supervisada per un professional. En casos extrems el veterinari ens pot receptar ansiolítics.

Podem variar les nostres pautes de passeig uns dies abans, d’aquesta manera podem evitar les hores on hi ha més gent tirant petards al carrer. Si la nit de la revetlla decidim quedar-nos a casa i fer companyia al nostre amic, és recomanable estar en un ambient el més aïllat possible, evitar les terrasses o inclús tancar les finestres i abaixar les persianes, si s’escau. Si el gos es vol amagar, per exemple sota el llit, l’hem de deixar fer.

El consell més important és que si sabem que el nostre gos pateix cada any a causa dels petards, el primer que hem de fer sempre és prevenir, consultar al nostre veterinari i seguir les pautes indicades, de ben segur que el nostre gos ens ho agrairà.

Per Mireia de Feres Gat i Gos

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar