Com prevenir l’expansió del mosquit tigre?

(9/08/2022 – Redacció / Premsa Ajuntament)  

El mosquit tigre va aterrar a Sant Cugat i a la península el 2004. Després de més de 15 anys de convivència, la seva erradicació resulta ja impossible però sí que podem seguir una sèrie de consells per prevenir la seva expansió.

La femella diposita els ous en espais susceptibles de ser inundats i és en l’aigua estancada on es desenvolupen les larves. És precisament en aquesta fase quan la col·laboració ciutadana és imprescindible per evitar que les larves es desenvolupin fins a la fase adulta de l’insecte.

Una de les actuacions principals, sobretot a la nostra ciutat, és Tractar l’aigua de les piscines durant tot l’any, o bé, tapar-les hermèticament. En cas de no estar en disposició de fer tractament durant tot l’any es preferible buidar la piscina i controlar les acumulacions que s’hi fan després de les pluges.

Tot i que no tinguem una piscina de la que preocupar-nos, també hem d’evitar tenir aigua entollada sense tractar en basses, abeuradors, piscines inflables, estanyols o fonts. En alguns casos, una solució es possar-hi peixos, com el carpí vermell, que s’alimenten de les larves.

També hem de controlar que no s’acumuli aigua als desguassos o als canelons de la teulada.

  • Eliminar els recipients de l’exterior que puguin acumular aigua: gerros, testos, plats, pots, joguines, regadores, ornaments…
  • Cobrir els espais on s’acumuli aigua que no puguin ser eliminats, amb tela mosquitera o omplir-los de sorra.
  • Canviar diàriament l’aigua dels abeuradors dels animals domèstics i dos cops per setmana l’aigua de les plantes aquàtiques.
  • En el cas d’existir espais o desaigües que no puguin ser buidats, cal realitzar tractaments amb pastilles efervescents que continguin com a matèria activa diflubenzuron destinades a eliminar les possibles larves. Es poden trobar a centres de jardineria i/o ferreteries.

També és important mantenir la vegetació controlada i retirar els objectes, deixalles o materials en desús per evitar que serveixin d’amagatalls als mosquits.

  • Si tanquem les portes i les finestres dels vehicles estacionats evitarrm el transport passiu de l’insecte.

Si apliquem aquestes mesures preventives, entre tots reduirem  les molèsties que ocasiona el mosquit tigre a la nostra ciutat.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar