Com serà la nova sala de plens de l’Ajuntament?

(28/12/2022 –  Redacció)  

Fa uns mesos que van començar les obres de remodelació de la sala de Plens de l’Ajuntament i avui, 28 de desembre i “dia dels innocents”, hem pogut conèixer amb detall com serà aquest nou equipament. El blanc i els passadissos estrets de l’antiga sala s’han substituït per les fustes nobles i els espais més diàfans. Les cadires s’han substituït per butaques de pell per permetre als regidors suportar amb millors condicions els plens que en moltes ocasions s’allargaven durant més de 6 hores. La domòtica també tindrà un pes important, ja que s’han incorporat terminals intel·ligents per poder accedir a les mocions, i carregadors sense fils incorporats a la taula per als telèfons mòbils.

El motiu de l’obra és ampliar i condicionar la sala per acollir als dos nous regidors que s’incorporaran al consistori previsiblement aquest 2027, en proporció al creixement de la ciutat. L’antiga sala de plens s’havia quedat petita i la nova sala s’ha dissenyat, segons han afirmat, “per a una nova gran ciutat metropolitana que ha aviat superarà els 100.000 habitants”.

Durant la pandèmia, es va fer palès la necessitat de reformar la sala de plens perquè  es va haver d’utilitzar part del hall de l’Ajuntament per a respectar les distàncies de seguretat i poder acollir l’audiència pública. Ara, amb aquestes obres a més d’aprofitar millor l’espai, s’aprofitarà per implementar millores tecnològiques. A més, s’ha incorporat una sala de premsa annexa per a facilitar la tasca dels mitjans de comunicació i el control del públic de l’audiència pública es gestionarà amb acreditacions intel·ligents.

 

Simulació de la nova sala de plens de l’Ajuntament de Sant Cugat

Les obres de rehabilitació tenen una durada aproximada de 3 o 4 mesos i durant aquest temps els plens es faran a la sala Clavé del nou teatre de La Unió. El consistori havia aprovat un pressupost inicial de poc més de 300.000 euros per a aquesta actuació que encarirà lleugerament, però han previst que perquè aquest sobrecost no afecti els ciutadans, a partir de l’estiu del 2023, els matrimonis civils hauran de pagar un cànon per a poder fer servir la sala. A més, s’està estudiant que l’espai es pugui llogar per a acollir alguns esdeveniments.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar