Com tenir cura dels nostres animals de companyia durant l’estiu?

(11/08/2022 – Redacció)  

A l’estiu hem de tenir molta precaució amb el sol i la calor, ja que pot ser molt perillós per als nostres animals de companyia.

No és recomanable treure a passejar als gossos durant les hores de màximes temperatures. El terra pot estar calent i cremar els coixinets de les potes dels gossos. Els animals també poden patir cops de calor, així que és recomanable aprofitar les primeres hores del matí o les darreres de la tarda.

passejar-gos-mascotes

Si anem a la platja o la muntanya amb ells, hem d’evitar passar estones llargues exposats al sol i procurar que els gossos tinguin sempre accés a ombra i aigua fresca. Si anem amb cotxe, posarem sempre l’aire condicionat i els hi oferirem aigua freqüentment. En cap cas el deixarem sol al cotxe si fa calor, ni que sigui per “un moment”. Pot resultar fatal. En aquests casos les forces de seguretat estan autoritzades a alliberar els animals i multar als propietaris.

Tot i estar coberts de pèl, algunes races són susceptibles de patir cremades pel sol a zones sense pelatge, especialment a la pell blanca de les orelles. Després del passeig és recomanable revisar axil·les i orelles per si s’han pogut adherir puces o altres paràsits, ja que les infestacions són més habituals en èpoques de calor.

Si tot i les precaucions, veiem que el nostre gos comença a esbufegar més del compte, s’atura i comença a tremolar, és recomanable portar-ho a un veterinari. Aquests són els primers símptomes d’un cop de calor.

VEURE EL VIDEO

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar