Comença el judici a les 7 santcugatenques de 8 Mil Motius encausades pel talls als FGC al 2018

Aquest 27 de maig s’ha organitzat a les portes dels Jutjats de Terrassa la primera d’una sèrie de concentracions solidàries amb motiu de l’inici del judici a les 7 santcugatenques de 8 Mil Motius encausades pel talls als FGC al 2018. La Fiscalia els hi demana 3 anys de presó i una multa de 26.000€ per danys i perjudicis a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que pocs mesos després de personar-se va acabar retirant-se de la causa. El judici s’havia d’haver celebrat ja fa un any, però els jutjats van perdre part de la documentació i es va ajornar fins aquest 27 de maig.

Un centenar de persones han donat suport a les encausades santcugatenques en aquesta primera jornada del judici que es preveu que s’allargui fins al proper 30 de maig. S’han organitzat activitats de suport durant aquests quatre dies, com parlaments i actuacions musicals, per part d’entitats i col·lectius com Hora Bruixa, familiars de 8 Mil Motius, Olzinelles absolució, 23S, PAICAM, Arran, Endavant OSAN i la CUP.

Desde 8 Mil Motius asseguren que les set feministes santcugatenques van “a judici per un acció de denúncia de la passivitat de les autoritats amb l’elevat nombre d’agressions als mitjans de transport públics”. 

Durant la primera sessió del judici han declarat les encausades, que només han respost a les preguntes de les seves advocades per explicar com van viure aquella jornada de protestes. En declaracions als mitjans de comunicació, denuncien que el seu cas respon a una persecució “política” al moviment feminista.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar