Comencen els actes de la festivitat de Sant Antoni Abat a Sant Cugat

(17/01/2023 – Redacció )   

Aquest 17 de gener, Festivitat de Sant Antoni Abat, han començat els actes de celebració d’aquesta tradició que ens recorda el Sant Cugat rural i que es clouran diumenge amb la popular rua dels Tres Tombs.

El programa d’actes ha començat ben d’hora amb l’ofici solemne que cada any organitza la Parròquia de Sant Pere d’Octavià a l’església del Monestir. Un ofici on la imatge del sant ha ocupat un espai protagonista a l’altar i on s’han beneït els tradicionals pans de Sant Antoni. Uns panets que tradicionalment es donaven als animals per protegir-los de les malalties i que actualment es reparteixen entre els assistents a la missa.

Una tradició que va evolucionar fins als Tortell o Ferradures de Sant Antoni, uns pastissos fet de pasta de brioix, farcits de massapà i fruites confitades, i que s’han pogut veure a algunes pastisseries de la ciutat com la Sàbat del carrer Santiago Rusiñol. També alguns establiments històrics de la ciutat, com Cal Caballu, han decorat els seus aparadors amb motiu d’aquesta celebració.

Enguany, la Festa de Sant Antoni Abat celebra 150 anys a Sant Cugat amb diverses activitats com el recital de la Societat Coral La Lira, la presentació del llibre commemoratiu de Joan Carles Troyano o el Ball de Gala a la Sala Clavé, que aquest any s’ha recuperat. A més de les activitats més tradicionals com la Festa dels Foguerons, el Mercat de Traginers i la pròpia rua dels Tres Tombs que es durà a terme aquest diumenge 22 de gener.

Aquest any l’entitat abanderada ha estat la Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix, que aquest 2023 celebra el seu centenari.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar