Comencen els treballs per preparar els terrenys de la nova escola La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres

(9/11/2022 –  Redacció)  

Aquesta setmana han començat els primers moviments de terres amb maquinària al parc del Bosc de Volpelleres. Una excavadora està preparant el terreny on es trasplantaran els arbres que són ara a l’espai on està previst construir el nou edifici de l’escola La Mirada.

Segons les darreres previsions, el calendari marca l’inici oficial de les obres el gener del 2022. L’Ajuntament va adjudicar les obres de construcció de l’escola La Mirada per un import de 9.47M€ al ple municipal d’octubre i les obres començaran una vegada s’acabin els tràmits de signatura de contractes, nomenament del director i coordinador de l’obra i s’aprovin els plans de seguretat i salut. L’objectiu que es marca el consistori és que l’escola estigui acabada el setembre del 2024.

Des de la plataforma SOS Bosc Volpelleres i les entitats ecologistes ADENC, PAS i Assemblea pel Clima han convocat una concentració de rebuig per aquest divendres 11 de novembre al carrer d’Alfons d’Aragó, a tocar de la zona on s’estan duent a terme els moviments de terres.

Taula de diàleg
Aquesta mateixa setmana, la plataforma SOS bosc Volpelleres ha demanat a tots els grups municipals la creació urgent d’una taula de diàleg conjunta amb representants de l’Ajuntament, l’AFA La Mirada i de la seva entitat per estudiar les ubicacions alternatives de l’escola La Mirada. L’entitat ecologista considera que al barri de Volpelleres existeixen emplaçaments alternatius, tots viables i realitzables a curt termini que són més econòmics i més sostenibles” que la zona actual i que “cal estudiar-les seriosament”.

SOS bosc Volpelleres afirma en un comunicat que ubicar l’escola La Mirada enmig del bosc té un impacte irreparable, demanem que es creï urgentment una taula de diàleg conjunta amb representants de l’Ajuntament, de l’AFA La Mirada i de SOS Bosc Volpelleres per estudiar seriosament les ubicacions de l’escola La Mirada”.

 

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger