Coneix les novetats a les piscines municipals de Sant Cugat per aquest estiu : menys cues i gespa artificial

Sant Cugat estrenarà la temporada d’estiu de les piscines municipals el proper dia 21 de juny, i es mantindran obertes fins a l’1 de setembre. Com en els darrers anys, en cas d’onada de calor (a partir de “risc 3”) l’entrada serà gratuïta.

Els horaris es mantenen igual que l’any passat, sense cap tipus de restriccions i amb el funcionament habitual:

–          JUNY I JULIOL: d’11 a 20 hores entre setmana i d’11 a 19:30 hores els caps de setmana i festius.

–          AGOST I SETEMBRE: d’11 a 19:30 hores entre setmana i d’11 a 19 hores els caps de setmana i festius.

Enguany hi haurà dues novetats per millorar el servei:

  • Reducció de cues: es reforçarà l’atenció al públic per reduir les cues que es generen els primers dies de la temporada i s’instal·laran lectors automàtics de codis QR per facilitar l’accés a les persones abonades durant la temporada en general.
  • Gespa artificial: s’està instal·lant per donar comfortabilitat als usuaris i per reduir el consum d’aigua. Cal tenir en compte, a més, que en les darreres temporades la prohibició de regar havia causat problemàtiques i manca de zones verdes.

–          La Floresta: hi havia moltes zones sense verd i això afavoria que es formés fang, amb dues conseqüències negatives. Per una banda, el fang acabava arribant a la pròpia piscina i això provocava una despesa d’aigua afegida per poder recuperar els paràmetres de bany marcats i per tenir els filtres en bones condicions. Per altra banda, la presència de fang dificultava trobar un racó sec per estirar la tovallola.

–          Parc Central: s’està instal·lant gespa artificial a dues de les tres zones enjardinades. Concretament a les zones amb arbres, on més ha proliferat la planta de l’espècie Soliva que per les seves petites llavors d’agulles afilades fa incòmode caminar descalç.

 

Abonaments i cursets de natació
Per tal d’iniciar les inscripcions a abonaments familiars i cursets de natació les instal·lacions s’obriran prèviament amb els següents horaris:

Presencial:

 –          PARC CENTRAL

o   De dilluns 17 a dijous 20 A partir de les 12:00 fins les 17:00.

o   Dilluns 17 i dimecres 19 de 17:00 a 19:30.

–          LA FLORESTA:

o   dimarts 18 i dijous 20 de juny de 17.30 a 19.30h

Online: https://piscinesdestiusantcugat.cat/

–          La web estarà operativa el 10 de juny per inscriure’s a:

o   Cursets de natació.

o   Abonaments. (Caldrà portar la documentació presencialment).

 

S’oferiran dues quinzenes de cursets de natació, tant a Parc Central com a la Floresta: de l’1 de Juliol al 12 de juliol, i del 15 de juliol al 26 de juliol. Els cursets s’ampliaran a l’agost si hi ha demanda. Els grups seran:

  • De 17:00 a 17:30 3-5 anys no autònoms
  • De 17:00 a 17:30 3-5 anys autònoms
  • De 17:35 a 18:05 3-5 anys
  • De 18:10 a 18:55 6 anys o més

 

Mulla’t per l’Esclerosi
Com cada any, les piscines municipals participaran a l’activitat solidària “Mulla’t per l’Esclerosi múltiple”. Serà el diumenge 14 de juliol, a benefici de la Fundació per l’Esclerosi Múltiple. Les persones usuàries de la piscina podran fer una donació via l’adquisició del marxandatge de la Fundació i participar al salt conjunt.

Les piscines, refugi climàtic
El ple municipal del mes de maig va aprovar per unanimitat declarar les piscines públiques del Parc Central, la Floresta i Valldoreix com a refugis climàtics i incloure-les a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics.

D’aquesta manera l’Ajuntament s’assegura que, en cas de tornar a la fase d’emergència I per sequera, aquests equipaments puguin obrir. Actualment ens trobem en fase d’excepcionalitat i les piscines públiques i privades poder reomplir-se i, tot i algunes restriccions, funcionar amb normalitat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar