Coneix les principals reobertures a Sant Cugat per la fase 2

07/06/2020 – REDACCIÓ /

A partir de dilluns 8 de juny Sant Cugat entra en la fase 2 del pla de desconfinament per la Covid-19, juntament amb la resta de municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Amb l’entrada d’aquesta fase la ciutat va recuperant, a poc a poc, una relativa normalitat amb diferents reobertures.

Fotografia d’arxiu del Centre Comercial Sant Cugat

Les reobertures més destacades de Sant Cugat a la fase 2

Llars d’infants i centres educatius

Des d’aquest dilluns reobren les escoles bressol municipals i privades per a nens i nenes d’1 a 3 anys (amb un màxim de 5 infants per espai).

Les escoles i instituts obren per oferir acció educativa a alumnat que finalitza etapa i/o necessita titulació (6è primària, 4t ESO, 2n batxillerat i 2n cicles FP); tutories personalitzades per a acompanyament d’alumnat; atenció d’alumnes 3-6 anys per a famílies que necessitin conciliació per motius laborals.

Acadèmies i autoescoles

Autoescoles o acadèmies poden reprendre les classes sense superar un terç de l’aforament. Per a les sessions pràctiques de conducció, professor i alumne han d’utilitzar mascareta obligatòriament.

Zones esportives municipals

També reobriran de manera parcial les Zones Esportives Municipals. Concretament, la pista d’atletisme i sala de fitness de la ZEM La Guinardera i les pistes de pàdel i la sala de fitness de la ZEM Jaume Tubau, amb cita prèvia i limitació de l’aforament al 30%.

Transport urbà

A més, l’Ajuntament, en aquesta fase 2, reforça el transport urbà amb el ple servei de la línia Park & Ride, que connecta el centre amb l’aparcament de l’avinguda Roquetes, i reprèn la celebració de casaments.

Centres d’art municipals i biblioteques

Els centres d’art municipals tenen previst reobrir les sales d’exposició dimarts 9 de juny, adaptades a la nova situació, i s’amplien els serveis de les biblioteques municipals. 

En aquest sentit, els santcugatencs podran fer peticions de préstec interbibliotecari, no només municipal i es podran beneficiar de quatre punts de connexió a Internet a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, amb reserva prèvia. A més, els ciutadans es podran fer el carnet de manera presencial. No obstant això, resta encara limitat l’accés lliure a les instal·lacions de les biblioteques.

Reobre l’interior dels bars i restaurants

D’altra banda, els bars i restaurants reprenen el servei de taula, amb restriccions aforament del 40% a interior i del 50% a terrasses. No es permet consum a barra.

Centre Comercial Sant Cugat

A més, a partir d’aquest dilluns 8 de juny reobren les botigues i restaurants del Centre Comercial Sant Cugat i, per tant, aquests espais tornen a estar disponibles per a tots els santcugatencs, amb les mesures d’higiene i de sanitat necessàries i amb l’ús obligatori de la mascareta.

En aquest sentit, el Centre Comercial Sant Cugat ha habilitat diferents punts de desinfecció amb gel hidroalcohòlic i ha establert un itinerari de circulació per evitar aglomeracions a les zones comunes.

El Centre comercial compta a més amb un equip de desinfecció que netejarà i desinfectarà constantment tots els racons de manera contínua.

La reobertura del Centre Comercial es farà, però amb restriccions d’aforament (30% en zones comunes i 40% en locals comercials) i no es podrà romandre en zones comunes o recreatives.

A poc a poc la ciutat va recuperant una relativa normalitat i està reobrint els diferents espais que omplen de vida els seus carrers.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar