Convoquen una cassolada a Sant Cugat per rebutjar les agressions contra les persones LGTBI+

14/05/2020 – REDACCIÓ

El col·lectiu LGTBI+ Sant Cugat anima a tota la població a mostrar el seu rebuig a les agressions físiques, intel·lectuals i morals i les discriminacions socials contra les persones LGTBI+ el diumenge 17 de maig amb una cassolada. Precisament aquest dia se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

Per aquest motiu convoquen una cassolada a finestres, balcons i terrats de la nostra ciutat el mateix diumenge a les 19h. A la vegada “encoratgen també a les famílies santcugatenques a aprofitar aquest dia per xerrar, compartir informació i debatre a la mateixa llar, especialment amb infants i adolescents, els motius i la importància actual d’aquests tipus d’accions de rebuig“.

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya ha registrat 22 incidències durant el confinament al territori català.

mercat-dijous-santcugat


Els Mossos investiguen 35 denúncies per delictes d’odi en l’àmbit LGTBI+

Les denúncies per delictes d’odi vinculades a l’àmbit LGTBI+ han experimentat un augment del 58% durant el 2019 respecte a l’any anterior, passant de 75 a 119 fets delictius a Catalunya. Durant el primer trimestre d’enguany, la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra ha realitzat 35 investigacions a Catalunya per agressions, amenaces i lesions amb motivacions homòfobes i han realitzat 16 detencions de persones com a presumptes autores de fets delictius per raó de l’orientació sexual i afectiva, identitat o expressió de les víctimes.


L’evolució que han mantingut aquests delictes al llarg dels anys manté una tendència a l’alça, passant dels 38 fets denunciats l’any 2014 als 119 fets registrats l’any passat. L’increment ha estat del 58 %. Durant l’any passat el 85 % dels fets delictius es van registrar a la demarcació de Barcelona (amb 95 fets) seguit de les demarcacions de Tarragona (11) Girona (6) i Lleida (5).


Pel que fa a les víctimes, durant l’any passat, 151 persones van denunciar haver estat víctimes de delictes d’odi en l’àmbit LGBTI+. Durant el primer trimestre d’enguany el nombre de víctimes és de 46. Precisament durant aquest primer trimestre s’han fet 16 detencions, entre les quals hi ha 4 menors d’edat.


La Policia de la Generalitat porta a terme una acció integral per garantir i protegir el lliure exercici dels drets de totes les persones i prioritza la lluita davant de qualsevol classe de discriminació. En aquest sentit i amb l’objectiu de millorar els mecanismes d’informació, prevenció i detecció dels delictes d’odi i discriminació es va crear el correu electrònic mossos.delictes.odi@gencat.cat, per a consultes i demanar assessorament. L’any passat es van gestionar 214 consultes i durant el primer trimestre d’enguany s’han realitzat 73 assessoraments a través d’aquest correu electrònic.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar