Creixen el nombre d’alumnes d’ESO i disminueixen els d’infantil i primària

09/09/2019 – REDACCIÓ /

Els centres educatius de Sant Cugat d’infantil, primària i secundària públics, privats i concertats de la ciutat acolliran un total de 17.019 alumnes durant el curs 2019-2020. Aquesta xifra suposa un increment d’un 0’9% de l’alumnat santcugatenc respecte del curs anterior.

centres-educatius-santcugat
Fotografia d’arxiu de l’Ajuntament de Sant Cugat

Les matriculacions als centres d’educació secundària obligatòria per aquest curs han crescut un 5’6% (passant de 5.469 alumnes del curs anterior als 5.779 actuals), mentre que les d’infantil i primària s’han reduït un 1’2% (passant dels 11.388 alumnes del curs anterior als 11.240 actuals).

De les dades d’aquest curs que comença es desprèn que el 46% de l’alumnat d’infantil i primària estudia en centres públics, seguit dels centres concertats (36%) i de centres privats (18%). Tot i això la xifra de matriculacions en escoles públiques a primària ha disminuït un 1’3% i en centres privats es registra un lleuger increment de l’1’6%.

D’altra banda, l’alumnat d’educació secundària obligatòria (ESO) escull majoritàriament entre els set centres concertats del municipi (40%), el 38% ho fa entre els cinc centres públics i, finalment, el 22% escull l’opció d’un centre privat dels cinc que té la ciutat.

Les actuacions de millora  als centres educatius de Sant Cugat realitzades durant l’estiu les ha dut a terme la Brigada mentre que la resta han estat adjudicades a empreses externes per un import total de 68.888 euros.

L’escola La Mirada comença el curs amb 2 mòduls prefabricats nous

Fins al curs 2021-2022 la comunitat educativa i els alumnes de l’escola La Mirada no podran gaudir de l’edifici definitiu situat al costat del nou Leonardo da Vinci. Mentrestant es troben de manera provisional al costat del centre L’Olivera. Aquest estiu han sumat dos nous mòduls prefabricats de 968 metres quadrats per albergar 75 alumnes. Cada mòdul fa 298 metres quadrats i té una capacitat per a quatre aules. També s’ha ampliat en 670 metres quadrats el patí de l’escola. Pel que fa a l’edifici definitiu de La Mirada, la previsió és que el projecte arquitectònic s’aprovi al ple de setembre i estigui enllestit d’aquí a dos anys.

Sant Cugat incorpora un nou institut de cicles formatius

Aquest curs 2019-2020 comença amb un nou grau mig de cuina i gastronomia a l’Institut FP Sant Cugat, situat a l’antic Leonardo da Vinci (carretera de Rubí, 107).  L’Institut FP de Sant Cugat és un nou institut públic que imparteix cicles formatius, com Activitats comercials, Educació Infantil o Cuina i Gastronomia. A la vegada l’Institut Arnau Cadell guanya una nova línia a 1r d’ESO ja que aquest centre tenia una àmplia demanda com a primera opció.

També l’escola Ciutat d’Alba afegeix aquest curs una nova línia a 3r de primària, que permet reduir ràtios i atendre possible noves incorporacions.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar