Cs demana al govern local un pla de microcrèdits de 2 milions d’euros per autònoms i petites empreses

04/05/2020 – REDACCIÓ /

El grup de l’oposició Ciutadans Sant Cugat ha presentat, a través d’una roda de premsa virtual, una sèrie de mesures per pal·liar la crisi del coronavirus a la ciutat. Es tracta d’unes propostes que la formació enviarà al govern local i que són pensades per l’etapa de desconfinament. Segons el seu portaveu, Aldo Cipiran, “les propostes s’han de fer ara”. El partit ha assegurat que “oferim una mà al govern local” i que els seus regidors mostraran durant aquesta crisi una “lleialtat màxima cap a la ciutat“. 

Una de les mesures que demana Cs és realitzar als treballadors municipals, sobretot al personal d’emergències, com els agents de la Policia Local, tests de detecció de coronavirus per assegurar que els treballadors no estan contagiats. “És fonamental fer tests, no podem tenir personal de l’Ajuntament contagiat de coronavirus“, ha recalcat Ciprian. A la vegada ha demanat que el consistori estableixi canals per informar els comerços de les mesures, fase per fase, del desconfinament així com enviar dues mascaretes i indicacions a tota la ciutadania als seus domicilis.

Moment de la roda de premsa de Ciutadans Sant Cugat

Pel que fa a les mesures econòmiques, el partit vol que el consistori realitzi un pla de microcrèdits per a autònoms i petites empreses del municipi de 2 milions d’euros, diners que podrien sortir del romanent de l’any passat. El regidor Sergio Blázquez ha afirmat que “l’Ajuntament pot fer-ho i així facilitar aquest tipus de préstecs als qui exerceixin una activitat econòmica i necessitin liquiditat ara mateix“. Blázquez ha matisat que els autònoms i petites empreses tenen una urgència de liquidat i que aquesta mesura té el suport de diferents comerciants, que segons el regidor “veuen amb bons ulls aquesta proposta“.

Cerimònia d’homenatge a les víctimes del coronavirus

La formació taronja proposarà a través del plenari municipal, i amb la voluntat que esdevingui moció institucional, realitzar una cerimònia d’homenatge a les víctimes del coronavirus. “El dol col·lectiu és molt necessari i continuarem treballant en mesures que segueixin aquesta línia” ha explicat la regidora Munia Fernández-Jordán. A més, ha demanat que sigui un dels primers actes que es realitzin quan les autoritats sanitàries ho permetin.

Banderes a mig pal a l’Ajuntament

Reclamar els 166.000 euros del Cas Palau i que siguin retornats a la ciutadania

Durant la roda de premsa, Ciutadans també ha fet una valoració sobre la sentència que reconeix que el partit polític Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i els responsables del Palau de la Música Catalana, Fèlix Millet i Jordi Montull, es van repartir una comissió del 4% de l’adjudicació d’obra del pavelló 3 de la rambla del Celler (PAV3) de Sant Cugat. Segons la sentència del Cas Palau, l’empresa Ferrovial va donar l’any 2002 104.000 euros a CDC i 62.640 euros a Fèlix Millet i Jordi Montull perquè se li adjudiqués l’obra del PAV3 valorada en 4,1 milions d’euros. Segons el portaveu de Cs Sant Cugat, Aldo Ciprian, “hi ha hagut corrupció des de sempre a l’Ajuntament de Sant Cugat i em sorprèn que cap partit com CIU o el PSC, que han estat des de sempre a l’Ajuntament, no hagin dit res mai“.

Els regidors taronges s’han mostrat sorpresos pel fet que cap tècnic ni càrrec polític de l’Ajuntament de Sant Cugat hagi estat condemnat.

El grup de l’oposició ha explicat que demanaran al govern local que “faci tot el possible” per reclamar els 166.640 euros i que siguin retornats a la ciutadania. “Aquests diners retornats es podrien destinar a la crisi del coronavirus, que sembla que va per llarg“, ha defensat Munia Fernández-Jordán. 

PAV3 de Sant Cugat


Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar