Denuncien les preguntes de l’Observatori Sociològic per “induir a la xenofòbia”

(1/2/2024 – Redacció)

Des de la CUP han denunciat que algunes de les preguntes de l’enquesta que s’estan fent a la ciutadania de de l’Observatori Sociològic indueixen “a la xenofòbia”: “Sant Cugat hauria de ser una ciutat que aculli immigració fins al màxim de les seves possibilitats? Les persones immigrades que delinqueixen de forma reincident haurien de tornar al seu lloc d’origen? Posar límits a l’arribada de persones immigrades és una política xenòfoba? La immigració és necessària per la nostra economia? Una elevada immigració pot tensionar determinats serveis públics d’una ciutat? Una elevada immigració pot posar en risc les tradicions i la llengua del nostre país?”. Aquestes són algunes de les preguntes que s’han inclòs a les enquestes del proper Observatori Sociològic de Sant Cugat segons han fet públic des de la CUP. 

A més amés, des de la CUP afirmen que aquestes noves preguntes de l’Observatori Sociològic atenen a les directrius de Junts per Catalunya i denuncien que s’està fent un “ús partidista”.

ERC es desmarca 
er la seva part, ERC Sant Cugat com a part del govern de la ciutat, han emès un comunicat on s’ha desmarcat de les noves preguntes de l’Observatori Sociològic i consideren que aquestes “tenen un clar biaix ideològic i partidista”. “Aquesta onada incorpora preguntes que indueixen a vincular immigració amb preocupació, delinqüència i reincidència. Creiem que vincular delinqüència i origen és tendenciós i un greu error que alimenta el discurs de l’extrema dreta”, afirmen.

Des d’ERC Sant Cugat afirmen que l’elaboració de l’Observatori Sociològic i les seves preguntes no s’ha consensuat entre els socis de govern: “Considerem, per tant, que l’apropiació d’una eina pública com aquesta per preguntar a la ciutadania sobre qüestions vinculades a la seva agenda política, és una gran deslleialtat per part del responsable polític de l’Observatori“.

S’espera que Junts per Sant Cugat faci unes declaracions en breu sobre aquesta polèmica, però en el moment de tancar aquesta notícia encara no s’havien manifestat al respecte.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar