Desallotgen la casa ocupada del carrer Plana de l’Hospital sense incidents

(5/9/2023 – Redacció)   

El desnonament de la casa ocupada del carrer Plana de l’Hospital ha transcorregut sense incidents i s’han identificat quatre persones, que seran denunciades per ocupació.

L’Ajuntament ha valorat positivament aquest desallotjament pels problemes de convivència a la ciutat que generava. Alguns dels seus inquilins acumulaven diverses detencions policials com a presumptes autors de delictes de robatori amb violència, amenaces, coaccions i violació de domicili. L’ordre de desnonament ha estat tramitada des del Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Rubí a partir de la denúncia presentada el passat mes de novembre per la Fundació Josep Carreras, propietària del local. La mateixa propietat s’ha encarregant de tapiar els accessos per evitar cap tipus de nova ocupació.

Actuacions coordinades
L’Ajuntament s’ha implicat des del primer moment per trobar una solució a l’ocupació de l’immoble. De fet, el 21 de juny, tres dies després de la presa de possessió, l’alcalde Josep Maria Vallès es va reunir amb el veïnat i els comerciants de la zona  afectada, representants de la Fundació Josep Carreras, i amb els caps de la Policia Local i Mossos d’Esquadra per abordar aquesta situació.

Totes les parts implicades van acordar, per unanimitat, fer arribar al Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Rubí tota la informació disponible per accelerar l’ordre de desnonament. Així, el dia 24 de juliol es va aportar la següent documentació:

  • La denúncia de la propietat (Fundació Josep Carreras) presentada el novembre de 2022
  • Totes les denúncies i queixes del veïnat (amb 190 signatures)
  • Tots els atestats emesos pels cossos de seguretat

L’objectiu era aconseguir que el Jutjat disposés de tots els arguments necessaris per tramitar l’ordre amb la màxima celeritat possible.

D’altra banda, es va decidir que Policia Local i Mossos d’Esquadra fessin una vigilància permanent pel perímetre de la zona, que els permetés fer una actuació immediata en cas de necessitat. Així, es van succeir diverses detencions el dia 17 d’agost (1 persona), el 18 d’agost (3 persones) i el 30 d’agost (3 persones).

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger