Desarticulen a Sant Cugat una organització que venia contractes fraudulents d’empleat de la llar a estrangers per 8.000 euros

07/07/2021 – Redacció /ACN

La Policia Nacional ha desarticulat a Sant Cugat una organització dedicada a la venda de contractes fraudulents d’empleat de la llar per regularitzar ciutadans estrangers, principalment del Pakistan i el Marroc. Els interessats arribaven a pagar fins a 8.000 euros per un contracte laboral, que era la via per aconseguir el permís de residència a l’Estat. S’han detingut sis persones, entre les quals hi ha els màxims responsables de l’organització. A més, hi ha 17 persones investigades, que residien a Sant Cugat i Cerdanyola del Vallès i que serien els que constaven com a falsos contractadors i que haurien cobrat els diners pels contractes falsos.

Pla general dels agents conduint un detingut al vehicle policial. Imatge del juliol del 2021.

La investigació es va iniciar el gener del 2020, quan es va tenir coneixement de l’existència d’una sèrie d’expedients de sol·licitud d’autorització de residència per circumstàncies excepcionals a nom de ciutadans estrangers, majoritàriament del Pakistan i, en menor proporció, del Marroc. Les primeres comprovacions van permetre concloure que i havia indicis de ser fraudulents.

Els expedients corresponien a ciutadans estrangers en situació irregular des de feia anys i que residien a Barcelona i ciutats de l’entorn. En tots els casos, uns 40, hi havia un contracte com a empleat de la llar i es donava la circumstància que tots estaven tramitats per una mateixa persona amb despatx professional a Sant Cugat. Aquest funcionaria com a assessoria que tramitaria expedients d’estrangeria.

Els investigadors van poder concloure que darrera dels fets hi havia un grup format per sis persones, amb vincles laborals o d’amistat entre ells. D’aquests, tres serien els cervells de la trama i els altres tres tenien la funció de captar clients entre els seus compatriotes.

Així, a través de captadors contactaven amb ciutadans estrangers en situació irregular. Una de les principals responsables de la trama venia els contractes a canvi d’uns 8.000 euros. L’organització hauria obtingut uns 320.000 euros d’aquesta manera.

Els responsables de la trama captaven també als suposats empleadors, amb qui tenien algun tipus de relació anterior i a què oferien la possibilitat d’aconseguir fins a 3.000 euros per oferir-se a contractar a un estranger que en cap cas acabaria treballant per a ell.

Després d’obtenir el permís de residència i figurar dos mesos d’alta a la Seguretat Social, donaven de baixa al treballador per això no haver de pagar les cotitzacions de la Seguretat Social.

Els sis detinguts estan acusats de delictes de falsedat documental, contra els drets dels ciutadans estrangers i pertinença a organització criminal. Els 17 investigats també ho són per delictes de falsedat documental i contra els drets dels ciutadans estrangers.

En el registre fet al despatx de Sant Cugat es va trobar documentació relacionada amb la investigació, que es continua analitzant.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar