Descobreix als agricultors de Collserola amb el cicle d’activitats de la campanya “Benvinguts a Pagès”

(7/9/2023 – Redacció)   

Sant Cugat era fins ben entrat el segle XX una ciutat agrícola, però poc queda d’aquest passat de pagès. Tot i això, a la serra de Collserola encara queden diverses finques santcugatenques on no s’ha perdut aquesta tradició com Can Bell i algunes cooperatives sorgides en els darrers anys com l’Ortiga a Can Monmany.

Per conèixer aquesta Colllserola agrària s’han programat entre el 30 de setembre i el 15 d’octubre visites i activitats a cinc finques agrícoles de la serra per tenir una experiència pagesa de proximitat. “Benvinguts a la Collserola Pagesa” és una proposta que neix per donar a conèixer el creixement de l’activitat agrària de la Serra de Collserola, gràcies a implicació de la pagesia, les entitats, les institucions i les persones implicades.

Entre les cinc finques que hi participen dues es troben al terme municipal de Sant Cugat: Can Monmany i Can Domènech a Valldoreix. La primera es podrà visitar dissabte 30 de setembre de 10 a 13 h per conèixer el seu projecte socioeducatiu d’agricultura ecològica a càrrec de l’Ortiga Cooperativa. Diumenge 15 d’octubre d’11 a 13 h es farà una visita guiada al projecte de pastura amb rucs i als camps de cultiu de Can Domènech.

A més a més, diumenge 1 d’octubre, als camps de La Rural de Collserola, a Valldoreix, es durà a terme un gran acte de celebració de les jordanes amb nombroses activitats com tallers, tastos, una mostra de maquinària, una passejada amb ramat, parades de producte de Collserola, xerrades, gastronomia, música i un espai infantil. Per participar en aquesta festa o a les visites guiades a les finques us heu d’inscriure al web del Parc Natural de Collserola.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger