Desnonada la família del carrer Oceà Glacial de Sant Cugat

(25/05/2022 – Redacció)  

La Núria, la Nuri i la Carol, una mare i dues filles que vivien des de fa 34 anys a una casa al carrer Oceà Glacial número 16 de Sant Cugat, han estat desnonades aquest dimecres a primera hora del matí. Les llogateres han pagat sempre el lloguer però el jutjat de Rubí va ordenar aquest llançament per una presumpta ruïna econòmica. A més el llançament s’ha fet amb data oberta, un procediment poc habitual i que es fa en casos d’extrema violència, i que l’ONU denuncia.

Els Mossos d’Esquadra han estat els encarregats d’efectuar el desnonament i segons ha explicat les afectades a Televisió Sant Cugat els agents haurien tirat la porta d’entrada de la casa sense avís previ.

Els Mossos han tirat la porta de la casa Foto: Sindicat Llogateres

A més els Mossos no han deixat accedir a la premsa que ha hagut de cobrir aquest fet des d’un angle que no es veia la casa. Tampoc ha pogut accedir l’advocada de les veïnes afectades que ha hagut de trucar al Jutjat de Rubí i després de quasi una hora ha pogut reunir-se amb les seves representades.

Per la seva part el Sindicat de Llogateres de Sant Cugat ha convocat la ciutadania per ajudar a frenar el desnonament però els Mossos han tallat el carrer i no s’hi ha pogut accedir. El col·lectiu ha titllat el desnonament de barbàrie.

Els Mossos han tallat els carrers del voltant

L’advocada de les afectades ha denunciat que l’acció s’ha dut a terme tot i que encara s’està pendent de conèixer la resolució judicial de l’Audiència de Barcelona sobre la possible estafa processal que haurien dut a terme els propietaris de l’immoble per justificar la ruïna de l’edifici i cancel·lar el lloguer, una denúncia que han fet les llogateres i a la qual s’hi ha sumat l’Ajuntament com a part afectada. A més lamenta que el jutjat de Rubí no prengués declaració ni a les afectades ni als pèrits de l’Ajuntament.

La propietat, que estava present, no ha volgut fer declaracions a la premsa.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar