Desnonades una mare i una filla en situació de vulnerabilitat en ple centre de Sant Cugat

(21/06/2022 – Redacció)  

A cops de martell. Així és com els Mossos han aconseguit entrar a casa de la Cristina i l’Ari, una mare i una filla que vivien des de fa 20 anys al carrer Indústria número 22, en ple centre de Sant Cugat. Es tracta d’una família en situació de vulnerabilitat que ara ha estat desnonada de casa seva.

Els Mossos d’Esquadra ha estat els encarregats d’efectuar el desnonament on s’ha viscut moments de tensió entre els manifestants i la policia catalana. Els agents s’han encarregat de treure un a un els manifestants que estaven asseguts de manera pacífica davant de l’immoble entre crits de protesta en contra dels desnonaments. A més del Sindicat de Llogateres ha denunciat com s’ha dut a terme aquest llançament.

La Brimo ha estat l’encarregada d’executar el desnonament

Els Mossos finalment han aconseguit entrar a l’habitatge i han obligat a marxar a les llogateres. També han identificat a diferents periodistes que estaven treballant cobrint la informació i impedint i obstaculitzant la seva feina. Un d’ells el càmera de Televisió Sant Cugat.

A la vegada els agents han denunciat a la tinenta d’alcaldia de la CUP Lourdes Llorente mentre feia resistència pacífica.

Alguns manifestants han hagut de ser atesos pels serveis mèdics perquè presentaven contusions i ferides lleus.

La Cristina i l’Ari portaven 20 anys vivint en aquest immoble però la pandèmia les va portar en una situació que no podien pagar la totalitat del lloguer. Segons el Sindicat de Llogateres la propietat s’ha negat a oferir un lloguer social, tot i ser un gran tenidor i que, per tant, la llei l’obliga a oferir-lo. Fins i tot la Generalitat s’havia ofert a pagar el lloguer el pis i la propietat es va negar.

Ara l’Ajuntament ha ofert aquesta mare i filla una habitació en un hostal durant 5 dies a l’espera que la mesa d’emergència habitacional resolgui el seu cas.

La propietat s’ha negat a fer declaracions a Televisió Sant Cugat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar