Diverses entitats esportives santcugatenques demanen a l’Ajuntament el seu “compromís” amb l’esport de Sant Cugat

07/05/2020 – REDACCIÓ /

Diferents entitats esportives de Sant Cugat s’han reunit telemàticament aquest dijous per compartir les “inquietuds i incerteses” que es presenten aquests dies i per compartir una “visió del futur pròxim” en l’Esport de Sant Cugat que passa per un “compromís” de l’Ajuntament de Sant Cugat, com ara facilitats per accedir a les instal·lacions i reprendre l’activitat esportiva.

club-rugby-santcugat
Fotografia d’arxiu d’un partit del Club Rugby Sant Cugat, una de les entitats signants d’aquest comunicat

De la reunió mantinguda han comunicat que les entitats esportives necessiten el “compromís de l’administració municipal amb l’esport de Sant Cugat” per afrontar junts els nous escenaris que se’ns presenten.

Dit això, a través d’un comunicat conjunt, han posat en relleu les principals preocupacions dels clubs i associacions esportives de la nostra ciutat, que s’emmarquen en dos blocs: L’Activitat Esportiva i l’àmbit Econòmic i Social.

Sobre l’Activitat Esportiva, comenten que la majoria de clubs ja planifica sobre la base a una “futura normalitat” amb “seriosos dubtes” sobre la disponibilitat d’accés a instal·lacions i d’espais adients per desenvolupar l’activitat de grups, a causa de les “probables” restriccions sanitàries.

En els aspectes sanitaris l’esport manifesta la seva “extrema preocupació” i la voluntat de “treballar de forma conjunta amb l’Ajuntament” donant ajut i fent compliment a les normes que es dictin per “afavorir al màxim” el retorn a l’activitat esportiva presencial.

Sobre la part Econòmica i Social de les entitats, expliquen que es veu “molt condicionada al nivell d’activitat esportiva que es pugui fer” i a les “dificultats de les famílies per fer front a les despeses”. Conclouen a més que “si no hi ha competició, l’esport actual quedarà molt malmès”.

Asseguren també que caldrà “buscar solucions” per evitar la “pèrdua d’esportistes” i de capacitat per dur a terme la seva tasca.

D’altra banda, la reunió d’aquest dijous ha servit també per construir un espai comú al voltant de l’esport de Sant Cugat en el qual poder seguir fent “trobades constructives” que les “uneixin” i que estigui “obert a totes les entitats esportives de Sant Cugat” que vulguin participar ara o en el futur.

Les entitats signants d’aquest comunicat asseguren a més que sense esport i competició les entitats d’avui “ho tenim molt difícil per seguir sent i treballant”.

En aquesta reunió inicial han participat la Coordinadora d’Entitats Esportives, Sant Cugat Creix, el Club Voleibol Sant Cugat, el Valldoreix FC, el Club Artística Sant Cugat, la UESC, el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, el CFU MIRA-SOL BACO, el Patí Hoquei Club Sant Cugat, el Club de Rugby Sant Cugat, el Junior FC, el  Club Karate Sant Cugat i la Unió Ciclista Sant Cugat.

La crisi del coronavirus ha tallat en sec l’activitat esportiva en l’àmbit santcugatenc i català. Per pal·liar els afectes d’aquesta crisi, fa unes setmanes la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) va demanar a la Generalitat 25 milions d’euros per a l’esport català. La Generalitat va respondre a aquesta demanda i va anunciar 61,5 milions d’euros el 2020 en forma de subvencions, programes i línies de finançament per preservar l’activitat esportiva i la viabilitat de clubs, entitats i federacions.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar