Dol pels excursionistes morts al despreniment del Perú, dos d’ells santcugatencs

08/01/2019 – REDACCIÓ /

Sant Cugat ha mostrat el seu dol pels dos veïns que van morir diumenge sepultats per un despreniment de gel en un pic del Perú. A l’accident va morir el guia de l’expedició d’origen Peruà, i tres dels quatre excursionistes, dos d’ells veïns de Sant Cugat i un altre veí de Cerdanyola.

excursionistes-morts-peru-minut silenci-min(1)

El quart integrant de l’expedició, també de Cerdanyola, va sobreviure a l’allau i va poder donar el crit d’alarma a les autoritats de la zona. Els excursionistes havien coronat el pic del Nevado Mateo, de més de 5.000 metres d’alçada, el mateix diumenge i mentre el descendien es van veure sorpresos per un despreniment de gel.

Aquest dimarts, Sant Cugat ha recordat als quatre excursionistes amb un minut de silenci, però especialment als dos santcugatencs, l’Adrià Sanjuan i el Sergi Porteros, dos joves molt vinculats al teixit social de la ciutat, com als Castellers de la ciutat o a l’Handbol Sant Cugat.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha donat el seu condol als familiars després dels cincs minuts de silenci.

També han expressat el seu condol als familiars i amics de les víctimes el president del Govern Pedro Sánchez, el president de la Generalitat Quim Torra i també de molts entitats santcugatenques com el Gausacs, l’Handbol Sant Cugat, l’Handbol Valldoreix on també havia jugat una de les víctimes.

A més dels cinc minuts de silenci en record dels alpinistes, l’ajuntament també ha decretat un dia de dol i les banderes onejaran a mig pal.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar