Domènech i Sánchez commemora els seus 50 anys al món de l’art a la Sala Rusiñol

(12/1/2024 – Redacció)

L’artista plàstic Domènech i Sánchez presenta a la Sala Rusiñol la seva exposició “Temps de gaudir”, que suposa el seu 50 aniversari al món de l’art des de que el 1974 fos reconegut amb el premi Pintura Jove de la Sala Parés.

Amb una trajectòria professional rica en innovació i expressió artística, Domènech i Sánchez ha establert un ric llegat en l’àmbit artístic. Des de la Sala Rusiñol afirmen que “a través de la seva capacitat de capturar la bellesa en diverses formes i conceptes, l’artista ha influït profundamente en el panorama artístic contemporani”.  Les seves obres són fruit d’una investigació dels materials que empra i, especialment, de la plasmació d’una sensibilitat cap a l’entorn dels sentiments i estats anímics que ell o la model projecta i que trasllada a la tela.

Ens trobem davant d’un artista amb una tècnica pròpia. Un artista que pinta a base de treure l’empastament matèric. Com l’escultor que descobreix la imatge immersa dins el bloc de pedra, ell fa sorgir la figura des del magma inert de la pintura que va treient amb dissolvent d’essència de trementina xopa en draps de cotó, que li serveixen com a paper de vidre que desgasta la superfície fent aparèixer taques que inciten la imaginació.

L’exposició “Temps de gaudir” de Domènech i Sánchez es podrà visitar fins al 6 de febrer a la Sala Rusiñol del centre de Sant Cugat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar