Educació garantirà la gratuïtat del P2 públic i subvencionarà les privades per reduir el seu cost

(01/04/2022 – Redacció/)  

El Departament d’Educació garantirà la gratuïtat en l’escolarització d’Infantil 2 (l’antic P2) en les escoles bressol públiques assumint els 1.600 euros anuals per plaça que es calcula que fins ara assumien les famílies. Tot i l’anunci de la Generalitat, les famílies de les escoles bressol públiques hauran de pagar el menjador i les extraescolars.

Escola Bressol pública Cavall Fort

Com que molts municipis, entre ells Sant Cugat, no tenen prou places públiques per tots els infants, el govern català subvencionarà amb 800 les places privades, cosa que permetrà reduir el cost que assumeixen pares i mares.

Escola Bressol pública Gargot

Fins ara la Generalitat assumia un terç del cost de les escoles bressol municipals, els municipis un segon terç i el darrer les famílies. Ara Educació assumirà dos d’aquests terços i els municipis mantindran el seu. D’altra banda, la conselleria calcula que gràcies als fons Next Generation es podrien crear fins a 10.000 places públiques de 0-3 noves en tres anys.

El cost de la mesura és de 90 milions d’euros i el conseller d’Educació preveu que a partir del 2023 aquesta mesura es faci extensible a P0 i P1.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar