El 35% de les escoles del Vallès Occidental no podrà complir la ràtio de 20 alumnes per classe

09/09/2020 – Eva Jou / 

Les escoles del Vallès Occidental segueixen treballant per ajustar-se a les indicacions del departament d’Educació i complir amb les ràtios establertes per minimitzar els contagis. Així i tot, el 35% de les escoles de la comarca hauran de començar el curs amb més de 20 alumnes per classe, desmarcant-se de les directrius del departament.

El director de Serveis Territorials, Jesús Viñas, ha assegurat en una roda de premsa que la majoria de centres del Vallès Occidental han utilitzat els espais propis per poder complir amb les ràtios establertes i no han demanat equipaments addicionals. No obstant això, encara hi ha incertesa en alguns centres que hauran de començar el curs amb més alumnes per aula del que es recomana.

Tres docents contagiats

En les darreres setmanes s’han comptabilitzat tres casos positius de coronavirus entre docents de centres educatius de la comarca. Els responsables d’educació han assegurat que aquests professionals “ja estan fent la quarentena” i que haurien contret la malaltia “en l’àmbit familiar”. La previsió és que aquestes escoles també puguin començar el curs dilluns vinent.

Més docents per afrontar la situació provocada per la covid-19

D’entrada, aquest curs s’havien d’incorporar 144 efectius estructurals als centres educatius i 22 dotacions més pel que fa a l’educació inclusiva. Finalment, s’hi sumaran 744 professors més, que formen part del paquet especial que Educació ha creat per atendre les necessitats derivades de la covid-19. D’aquests mestres, 118 aniran a instituts públics, 506 a escoles i instituts escola i 120 a centres concertats.

Viñas ha assegurat que s’ha fet un “esforç” per reduir els riscos, però adverteix que “hi haurà contagis”. El director dels Serveis Territorials afirma que “no es preveuen confinaments totals d’escoles” i que si cal confinar un grup perquè hi ha un cas positiu, faran proves PCR i gestionaran els casos “de forma conjunta amb Salut”.

Està previst que durant el primer trimestre del curs escolar es facin al voltant de 60.000 proves PCR a les escoles del Vallès Occidental. Salut determinarà en quins centres s’han de fer aquests cribratges, d’acord amb el risc de rebrot que es detecti en les diferents Àrees Bàsiques.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #96

Enquesta activa

Què faràs els dies de Festa Major?
×

Directe TV

També et pot interessar