El 68% de les empreses de Sant Cugat han reduït la seva productivitat durant la crisi del coronavirus

14/05/2020 – REDACCIÓ /

Sant Cugat Empresarial ha fet públic els resultats de l’estudi de l’impacte econòmic de la crisi del coronavirus al teixit productiu i econòmic de Sant Cugat. Sobre un mostreig del 70% de les empreses associades, els sectors més afectats per la crisi del coronavirus han estat les companyies amb activitats professionals, científiques i tècniques amb un 16%, seguides de les empreses d’activitat d’informació i comunicacions, amb un 15,2%. Dins d’aquestes categories s’ubiquen les start-ups, i les empreses amb un component molt important d’innovació i activitats d’alt valor afegit. “Aquesta és una dada molt rellevant de cara al futur, perquè la riquesa dels pròxims anys està en el coneixement i el talent. Si perdem aquestes empreses, perdrem una part molt important de talent local“, ha assenyalat Joan Franquesa, president de Sant Cugat Empresarial.

santcugat-empresa-impacte-coronavirus

Pel que fa a la productivitat durant aquesta pandèmia, l’estudi posa de manifest que el 68,3% de les empreses han vist com aquesta es reduïa considerablement. La dada més negativa, és que el 23% assenyala que la facturació ha estat nul·la i el 67,5% la reduït fins a un 80%, “un impacte catastròfic per l’economia local”, segons Sant Cugat Empresarial. Per la seva part, el 9,6% de les empreses han incrementat la seva facturació, mentre que el 22,2%, l’han mantingut amb normalitat. L’estudi també indica que durant el període de confinament, el 28,1% de les empreses no ha tingut activitat, per tancament i/o baixa d’activitat, mentre que 60% de les companyies que han pogut mantenir la seva activitat laboral, han optat pel teletreball.

A la vegada l’estudi indica que més del 30% de les empreses s’han vist obligades a fer una un ERTE, majoritàriament, per força major.

El president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, demana als governs mesures més dràstiques i excepcionals per pal·liar els efectes de la crisi: “Les proves empíriques corroboren el que anem assenyalant Les mesures ja no poden ser pedaços, sinó que aquestes han de ser excepcionals, en moments excepcionals com l’actual“.


Trobada digital amb la Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón

Aquest divendres 15 de maig, a les 16:30h, Sant Cugat Empresarial organitza ‘Diàlegs- Tribuna Sant Cugat Empresarial’, una trobada digital que comptarà amb la intervenció de la Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. Representants del teixit empresarial i productiu, podran preguntar a la Consellera del Govern de la Generalitat, sobre les qüestions que més els preocupen, davant la crisi del coronavirus. L’acte comptarà amb la presentació del President de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, i la participació de l’Alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla. L’associació impulsa i projecta el Tribuna Sant Cugat Empresarial, com un dels espais de referència empresarial i networking destacat en l’àmbit català.

santcugatempresarial-talent-novembre2019

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar