El CAR de Sant Cugat acull deu waterpolistes del Dínamo de Kíiv que segueixen entrenant lluny de la guerra

(07/04/2022 – Redacció/ACN)  

El Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat s’ha convertit en la nova casa de deu waterpolistes del Dínamo de Kíiv (Ucraïna). Els nois, d’entre 13 i 17 anys, van arribar el 7 de març fugint de la guerra, lluny de les seves famílies i gràcies a les gestions d’un exjugador ucraïnès, que es va posar en contacte amb la Federació Catalana per demanar ajuda i acollir part de l’equip. De la mà de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF), es van fer els tràmits per facilitar l’arribada a Catalunya dels esportistes. La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) treballa perquè puguin traslladar-se a viure amb famílies d’acollida, i que tenen nens que com ells practiquen el waterpolo.

Moment de l’entrenament dels deu waterpolistes del Dínamo de Kíiv realitzat al CAR Sant Cugat

L’inici de la invasió a Ucraïna va paralitzar el país i va generar un èxode sense precedents en la història recent d’aquell país. En aquest marc, un exjugador ucraïnès de la ciutat de Perth, de qui la Federació Catalana de Natació prefereix no revelar el nom per la seva seguretat, s’hi va posar en contacte per demanar ajuda.

Es tractava de deu menors d’edat del Dínamo de Kíiv que havien de marxar, des de la Federació ens vam posar en contacte amb la SGEAF, i  tres dies després de prendre la decisió arribaven al CAR“, explica Nani Guiu, director tècnic de waterpolo de la Federació. Assegura que sense saber quant de temps s’hi estarien, l’objectiu era “para el cop” i d’entrada trobar-los un lloc on poder-s’hi estar i, a més, entrenar.

Arribaven el 7 de març al vespre, no sense complicacions prèvies. Abans, van haver de sortir en tren des d’Ucraïna en direcció a Hongria: “Van anar tard i a destemps perquè a un dels nois li van bombardejar la casa i el seu passaport es va cremar, però va aconseguir fer un duplicat“, destaca Guiu.

Un cop a Hongria, l’equip del Ferencvaros els va acollir durant un dia i mig, fins que van poder agafar un vol en direcció a Barcelona, que va pagar l’exjugador ucraïnès.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar