El Club Voleibol Sant Cugat se sent perjudicat davant el possible descens de categoria del primer equip femení

19/05/2020 – REDACCIÓ /

El Club Voleibol Sant Cugat ha difós aquest dilluns un comunicat a les xarxes socials que expressa el seu desacord per la decisió de la Federació Espanyola de Voleibol de baixar de categoria el primer equip femení.

voleibol-santcugat
Fotografia d’arxiu d’un partit del primer equip del Club Voleibol Sant Cugat

Al club el sorprèn, sobretot, la diferència de criteris que utilitza la Federació Espanyola a les diferents competicions del voleibol nacional (Superlliga 1, Superlliga 2 i 1ª Divisió) i entre el voleibol femení i el masculí.

L’entitat constata que mentre que a la Superlliga  masculina la proposta és que no baixi  cap equip i que pugin dos equips formant una Superliga1 de 14 equips, en el voleibol femení la Federació espanyola dóna suport a una lliga de 12 equips amb dos descensos i dos ascensos.

A més, a la Superlliga2 i a la 1a Divisió no baixa cap equip i s’afavoreix que pugin de categoria de la 1a Divisió a la Superlliga2 tots aquells matemàticament implicats en l’ascens, fins a un total de 10 equips.

La Federació espanyola justifica la seva decisió argumentant que els clubs masculins van arribar a un acord per ampliar la lliga 14 equips i, en canvi, a la femenina, 10 dels 12 equips van votar-hi en contra.

Però, el Club Voleibol Sant Cugat no entén que després de prendre aquestes decisions, es vulgui baixar de categoria al seu primer equip femení quan es troba a només un punt de la salvació a falta de 6 punts per jugar-se.

A més, l’entitat recorda que aquest descens impediria que el seu equip de la 1a Divisió exercís el dret de pujar a la Superlliga2, classificat en el segon lloc del Grup B.

Aquest dijous 21 de maig la Federació espanyola de Voleibol prendrà una decisió definitiva sobre el tema d’ascensos i descensos en comissió delegada.

Però, si es confirma el descens del club santcugatenc a la Superlliga2, aquest encara tindria una opció de mantenir-se a la categoria. En el cas que el Vall d’Hebron renunciés a fer efectiu l’ascens, el Sant Cugat podria demanar que aquest club li cedís la seva plaça.

El Club Voleibol Sant Cugat més de 32 anys d’història i compta amb més de 15 equips repartits en més de 324 jugadors, dels quals, 210 formen part de les seccions femenines.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar