El Club Voleibol Sant Cugat se sent perjudicat davant el possible descens de categoria del primer equip femení

19/05/2020 – REDACCIÓ /

El Club Voleibol Sant Cugat ha difós aquest dilluns un comunicat a les xarxes socials que expressa el seu desacord per la decisió de la Federació Espanyola de Voleibol de baixar de categoria el primer equip femení.

voleibol-santcugat
Fotografia d’arxiu d’un partit del primer equip del Club Voleibol Sant Cugat

Al club el sorprèn, sobretot, la diferència de criteris que utilitza la Federació Espanyola a les diferents competicions del voleibol nacional (Superlliga 1, Superlliga 2 i 1ª Divisió) i entre el voleibol femení i el masculí.

L’entitat constata que mentre que a la Superlliga  masculina la proposta és que no baixi  cap equip i que pugin dos equips formant una Superliga1 de 14 equips, en el voleibol femení la Federació espanyola dóna suport a una lliga de 12 equips amb dos descensos i dos ascensos.

A més, a la Superlliga2 i a la 1a Divisió no baixa cap equip i s’afavoreix que pugin de categoria de la 1a Divisió a la Superlliga2 tots aquells matemàticament implicats en l’ascens, fins a un total de 10 equips.

La Federació espanyola justifica la seva decisió argumentant que els clubs masculins van arribar a un acord per ampliar la lliga 14 equips i, en canvi, a la femenina, 10 dels 12 equips van votar-hi en contra.

Però, el Club Voleibol Sant Cugat no entén que després de prendre aquestes decisions, es vulgui baixar de categoria al seu primer equip femení quan es troba a només un punt de la salvació a falta de 6 punts per jugar-se.

A més, l’entitat recorda que aquest descens impediria que el seu equip de la 1a Divisió exercís el dret de pujar a la Superlliga2, classificat en el segon lloc del Grup B.

Aquest dijous 21 de maig la Federació espanyola de Voleibol prendrà una decisió definitiva sobre el tema d’ascensos i descensos en comissió delegada.

Però, si es confirma el descens del club santcugatenc a la Superlliga2, aquest encara tindria una opció de mantenir-se a la categoria. En el cas que el Vall d’Hebron renunciés a fer efectiu l’ascens, el Sant Cugat podria demanar que aquest club li cedís la seva plaça.

El Club Voleibol Sant Cugat més de 32 anys d’història i compta amb més de 15 equips repartits en més de 324 jugadors, dels quals, 210 formen part de les seccions femenines.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger