El Consell de Joves de Sant Cugat presenta 19 propostes per abordar els trastorns alimentaris

El Consell de Joves 12-17 ha presentat aquesta tarda les conclusions dels tres encàrrecs que va rebre per a aquest curs 2023-24: l’ús del català entre els joves; els trastorns de la conducta alimentària; i la mobilitat a Sant Cugat. L’alcalde, Josep Maria Vallès, i la regidora de Joventut, Esther Madrona, han presidit la sessió del Consell, que també ha comptat amb la presència de representants dels grups municipals de Junts, ERC, PSC, CUP, Vox i En Comú Podem.

Pel que fa als trastorns de la conducta alimentària (TCA), el Consell de Joves ha elaborat un document amb 19 propostes preventives i reactives per abordar aquesta realitat. La majoria d’accions passen per conèixer i difondre què són els TCA, però també es proposen accions basades en l’empatia i la comunicació per tal de no jutjar ningú pel seu aspecte. Els joves també demanen destinar més recursos en general a atendre la salut mental.

Per tal de donar resposta a les demandes del Consell, la regidora Esther Madrona ha avançat que “l’Ajuntament realitzarà una campanya de sensibilització en el marc del dia mundial dels Trastorns de Conducta Alimentària (30 de novembre)”.

La Mobilitat ha estat un dels altres aspectes treballats. En primer lloc els i les joves han analitzat i proposat quina seria la millor ubicació per a la parada del bus nocturn de la Festa Major que doni servei a la zona del parc de la Pollencreda, que és on s’ubicarà la fira de la Festa Major. Després d’una anàlisi conjunta amb els tècnics de mobilitat, s’ha decidit ubicar la parada a la rambla del Celler (cantonada amb el passeig de la Torre Blanca).

El Consell també ha reflexionat sobre el servei de la xarxa d’autobusos de la ciutat i la importància d’encaixar millor les freqüències i els horaris a les necessitats dels i les joves de Sant Cugat. També han notat una falta de claredat en la informació de les rutes i les parades, així com la ubicació del bus a temps real. En total el Consell ha preguntat a 288 joves de diferents centres educatius i entitats del municipi.

Finalment, pel que fa a l’ús del català, cal recordar que les conclusions ja es van presentar el passat mes de febrer. Van elaborar una enquesta amb més de 800 joves de la ciutat que, com a principals conclusions, assenyalava que les escoles i els instituts són els espais on els i les joves santcugatenques parlen més català i que, pel que fa al consum cultural, el 51% dels joves reconeix no veure mai continguts audiovisuals en català, i el 60%, no escoltar mai música en català.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar