El Consell de Ministres aprova el topall del preu del gas que ha de rebaixar la factura de la llum durant 12 mesos

(14/05/2022 – Redacció/ACN)  

El govern espanyol ha aprovat en un Consell de Ministres extraordinari el topall del preu del gas que ha de permetre rebaixar la factura de la llum durant 12 mesos. La mesura s’aplicarà conjuntament amb Portugal, que també l’aprovarà, i fixarà un preu màxim mitjà del gas al mercat majorista de 48,8 euros el megawatt hora. D’entrada el preu màxim serà de 40 euros els primers sis mesos i s’anirà incrementant progressivament “mes a mes”. La mesura no tindrà “plena efectivitat” fins que rebi el vistiplau definitiu de la Comissió Europea.

Comptador de la llum Foto: ACN

“Preautorització” de la CE

Espanya, Portugal i la Comissió Europea van tancar un acord polític a finals d’abril per limitar el preu del gas i després d’una “complexa” negociació tècnica, els dos estats membres han obtingut una “preautorització”. Brussel·les haurà de donar el vistiplau definitiu a aquesta mesura temporal. L’aprovació al Consell de Ministres s’ha retardat per aquesta negociació tècnica amb Brussel·les.

D’entrada el topall del gas proposat per Espanya i Portugal era de 30 euros el MWh fins al desembre. L’acord assolit amb Brussel·les és d’un preu superior, però durant un període més llarg.


Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Està a favor de tancar el trànsit als Quatre Cantons?
Vote

Directe TV

També et pot interessar