El conseller Calvet afirma que amb el cas Palau no hi ha hagut perjudici per Sant Cugat i no s’han de retornar els diners

25/05/2020 – REDACCIÓ /

L’exregidor de l’Ajuntament de Sant Cugat durant l’etapa convergent i actual conseller de Territori i Sostenibilitat a la Generalitat, Damià Calvet (JxCAT), acusa a l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC), “d’estar enganyant la gent de Sant Cugat amb mentides i posicionaments estèrils” amb el cas Palau que afecta la ciutat. A més creu que Ingla “està desviant l’atenció per les seves mancances en la gestió de l’Ajuntament” i vol fer “oblidar els governs de Fortuny, Conesa, Recoder i Aymerich“, és a dir, els governs convergents. El conseller ha dit aquestes paraules en una entrevista a Nació Digital.

El ple de maig va aprovar –amb els vots a favor d’ERC-MES, PSC, CUP i Cs i el vot en contra de Junts per Sant Cugat- una moció de rebuig a la corrupció política i de mesures perquè l’Ajuntament pugui recuperar els imports assenyalats a la sentència del “cas Palau”, entre elles una nova auditoria. També es demana “l’assumpció de les responsabilitats polítiques de tots els regidors i regidores de Sant Cugat de Convergència Democràtica de Catalunya del període afectat fins al 2009, i demanar les seves corresponents dimissions de les responsabilitats públiques que estiguin ocupant en aquests moments” i per tant la dels exregidors i actualment consellers, Damià Calvet i Jordi Puigneró. Calvet ha manifestat que “em dol molt, és un cas de fa més de 15 anys“. Recorda que no hi ha ningú de l’Ajuntament de Sant Cugat imputat ni condemnat i que “no hi ha hagut perjudici per les arques públiques de Sant Cugat. Per tant, no sé quins s’han de retornar“.

puignero-calvet
Els exregidors i actualment consellers, Damià Calvet i Jordi Puigneró.

Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i portaveu de la CUP Sant Cugat, ha contestat a Damià Clavet: “S’hauria de llegir la sentència, conseller. S’hi apunta una colonització indeguda del seu partit a l’ajuntament. Podem treure els extractes, però passareu vergonya, o potser no.”

Oriol Cisteró, president d’ERC Sant Cugat, ha piulat que “si li fa mandreta llegir sentències on es condemna al seu partit per corrupció. Sempre pot revisar el diari de sessions del parlament…Però li poso fàcil 104.400€ de la comissió rebuda pel PAV3 de Sant Cugat“.

El Parlament també ha rebutjat “amb contundència” les pràctiques corruptes del conegut com a ‘cas Palau’ que han provocat la condemna a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i ha exigit el retorn “ràpid” dels 6,6 milions “espoliats de les arques públiques“.

Comparteix
També et pot interessar

CATEGORIES NOTÍCIES

Categories

Sant Cugat Magazine #96
Gener 2024

Directe TV

Enquesta activa

Què tens previst fer aquest estiu?

A. Em quedaré a Sant Cugat
B. Faré turisme nacional
C. Marxaré a l’estranger